Kirkko ja kaupunki: Syyttäjä valittaa Teemu Laajasalon tuomiosta hovioikeuteen

Teemu Laajasalo tultuuaan valituksi Helsingin piispaksi

Kihlakunnansyyttäjä Mari Mattila on valittanut Helsingin hovioikeuteen piispa Teemu Laajasalon saamasta tuomiosta. Asiasta kertoi ensimmäisenä pääkaupunkiseudun seurakuntien Kirkko ja kaupunki -lehti.

Teemu Laajasalo sai viime viikolla Helsingin käräjäoikeudelta tuomion tuottamuksellisesta kirjanpitorikoksesta. Syyttäjä ei hyväksy tuomioon kuulunutta lievennystä, jonka käräjäoikeus antoi Laajasalon sakkorangaistukseen.

Syyttäjän vaatimus oli 35 päiväsakkoa, Laajasalo tuomittiin 20 päiväsakkoon. Lievennystä perusteltiin käräjäoikeuden päätöksessä sillä, että Laajasaloon kohdistuneiden perusteettomien rikosepäilyjen saama julkisuus nousi kohtuuttomiin mittasuhteisiin.

Syyttäjän mukaan käräjäoikeus viittaa muuhun julkisuuteen kuin rikokseen, josta tuomio tuli, sillä kyseinen epäily ei ollut perusteeton. Tämän vuoksi syyttäjä hakee lupaa asian jatkokäsittelyyn.

Käräjäoikeuden tuomiossa jäi syyttäjän mielestä epäselväksi myös, millaisia konkreettisia ja vakavia seuraamuksia julkisuudesta on ollut Laajasalon elämään. Syyttäjän mukaan julkisuus ei ole ollut poikkeuksellista eikä ennakoimatonta.

Tuomion mukaan Laajasalon yrityksestä TL Opetus Oy:stä lähti useana peräkkäisenä vuonna virheellistä tietoa verottajalle. Tuottamuksellinen kirjanpitorikos tapahtui vuosina 2014–2017. Tuomio liittyy Laajasalon yritystoimintaan, ei hänen toimintaansa kirkkoherrana, seurakuntayhtymän johtajana tai piispana.

Uutista on täydennetty kauttaaltaan 13.3.2019 kello 14.45.

Kuva: Olli Seppälä. Teemu Laajasalo tultuaan valituksi piispaksi elokuussa 2017.

Lue myös:

Kapituli käsittelee piispa Laajasalon tuomiota – tietoon tulevat pappien rikostuomiot puidaan aina

Käräjäoikeus: Teemu Laajasalolle sakkoja tuottamuksellisesta kirjanpitorikoksesta – julkisuus alensi tuomiota

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.