Kirkko kerää teesejä – sata tykätyintä jaetaan päättäjille, seurakunnille ja arkkipiispalle

Ilmapalloja Turun tuomiokiskon edustalla Kirkkopäivillä 2017

Suomen evankelis-luterilainen kirkko kerää verkossa teesejä reformaation merkkivuoden hengessä. Teesit on tarkoitus julkaista Lutherin teesien naulaamisen vuosipäivänä 30. lokakuuta. Teesejä kerätään teemalla Yhdessä – Armo on sitä, ettei jää yksin.

"Jotta teeseistä tulee myös tekoja, 100 tykätyintä teesiä luovutetaan lokakuussa suomalaisille päättäjille, seurakunnille ja arkkipiispa Kari Mäkiselle", sivustolla luvataan.

Teesien kirjoittajia innostetaan apukysymyksillä. Mikä tekisi maailmasta, Suomesta, omasta kotipaikastasi paremman paikan meille kaikille? Ja mitä olisit valmis itse tekemään sen hyväksi, että menemme yhdessä eteenpäin eikä kukaan jää yksin?

Tällä hetkellä teesejä on Teesit2017.fi-sivustolla kasassa vasta 22. Tässä esimerkkejä: "Kahvitauko on saatava takasin!", "Stop kiusaamiselle!", "Ylitetään mieluummin oman mukavuusalueen rajoja kuin hyvän maun rajoja", "Vihkikää kaikki parit. Sukupuoleen katsomatta" ja "Kaiken keskus olkoon Jeesus Kristus ja evankeliumin julistaminen ihmisten pelastumiseksi tärkein tehtävämme."

Kuva: Olli Seppälä