Kirkko keskustelee SuomiAreenassa uskonto-osaamisesta sekä nuorista tulevaisuuden toivoina

Suomi-Areenassa 18.7.2018 piispa Seppo Häkkisen vastaus siihen, minkälainen kirkon pitäisi olla.

Kirkko on jälleen vahvasti mukana yhteiskunnallisessa Porin SuomiAreenassa 15.–19.7. Kirkon keskustelutilaisuuksien painopisteenä ovat nuoret tulevaisuuden tekijöinä sekä uskonto-osaaminen katsomusten välisen yhteisymmärryksen perustana.

Älä tallaa toisen pyhää -paneelikeskustelussa pohditaan katsomuskasvatuksen ja uskonnonopetuksen merkitystä ja tulevaisuutta. Perjantaina 19.7. järjestettävässä tilaisuudessa panelisteina ovat opettaja ja kirjailija Arno Kotro, Kirkon kasvatus- ja perheasioiden johtaja Jarmo Kokkonen, islamin opettaja Suaad Onniselkä sekä varhaiskasvatuksen erityisasiantuntija Kirsi Tarkka Opetushallituksesta. Paneelikeskustelu järjestetään yhteistyössä USKOT-foorumin kanssa ja striimataan suorana SuomiAreenan nettisivuilla.

Enemmän kuin unelma onnesta – sukellus nuorten osallisuuteen Suomessa -paneelikeskustelussa maanantaina 15.7. pohditaan, millaisin keinoin nuorten osallisuutta voidaan edistää. Keskusteluun osallistuu arkkipiispa Tapio Luoma.

Kirkko on mukana myös ammattiin opiskelevien hyvinvointia edistävässä #kampusrauhaa-hankkeessa. Tiistaina 16.7. SuomiAreenassa keskustellaan ammatillisen koulutuksen uudistuksista paneelissa, joka kantaa nimeä “Me pidetään teistä huolta sit kun te ootte vanhoja” – opiskelukyvystä työkykyyn.

Erilainen mingle -tapahtuma haastaa SuomiAreenan osallistujat verkostoitumaan oman kuplansa ulkopuolelle. Keski-Porin kirkossa maanantaina 15.7. järjestettävässä tapahtumassa päättäjillä, järjestöväellä, mielenterveyskuntoutujilla, työnhakijoilla ja yrityselämän edustajilla on mahdollisuus kohdata ja puhua tulevaisuudesta. Tilaisuudessa kuullaan myös kokemusasiantuntijoiden puheenvuoroja ja tarjotaan hävikkiruokaa. Tilaisuuden avaa arkkipiispa Tapio Luoma.

Aamu- ja iltahetkiä piispojen kanssa

Aiemmilta vuosilta tutut Piispan iltahetki -keskustelutilaisuudet jatkuvat tänäkin vuonna Keski-Porin kirkossa.

Keskustelusarjan avaa Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo. Hänen vieraikseen saapuvat maanantaina Manse-rockin tähdet Mikko Alatalo ja Juha Torvinen. Tilaisuudessa keskustellaan musiikin voimasta ja merkityksestä vaikuttamisen välineenä.

Koulutuksen ajankohtaisista kysymyksistä keskustellaan tiistaina, kun arkkipiispa Tapio Luoman vieraaksi saapuu Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen.

Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peuran haastateltavana on keskiviikkoiltana uusi lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen. Keskustelussa kysytään, missä määrin perheen varallisuus tai asuinpaikka vaikuttavat siihen, pääsevätkö lapsen kyvyt ja innostus esiin, sekä haastetaan vallitsevaa innovaatioajattelua, jossa innovaatiot ja kasvu yhdistetään pääosin yrityksiin. Samalla ne ovat lapsen perusominaisuuksia.

Torstaina Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalon kanssa keskustelevat tekoälytutkija ja -yrittäjä Maria Ritola sekä mobiilipelien kehittäjä ja visionääri Peter Vesterbacka. He pohtivat, miksi onnistumisen toivo on tärkeämpää kuin epäonnistumisen pelko.

Piispan torikahvit järjestetään Iltahetkien tavoin maanantaista torstaihin. Kunkin päivän Iltahetkeä isännöivä piispa aloittaa aamunsa tarjoilemalla kahvia ja keskustelemalla SuomiAreenan kävijöiden kanssa Kansalaistorilla. Kahvit katetaan kirkon teltalle kello 10–11.

Kirkon koko SuomiAreena-ohjelman löydät täältä.

Kuva: Tuija Pyhäranta. Viime vuonna SuomiAreenassa pohdittiin muun muassa sitä, millainen kirkon pitäisi olla.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.