Kirkko listasi hallitusohjelmaan seitsemän tavoitetta – "Asioita, joista meillä on kokemusta"

LKS 20180920 LKS 20171111 - Isä käsi kädessä lastensa kanssa pihalla Helsingissä 3. kesäkuuta 2015. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Kirkkohallitus on listannut tulevaan hallitusohjelmaan seitsemän kirkon tavoitetta, joista ensimmäinen on lapsiperheiden köyhyyden poistaminen. Tavoitteista päätettiin viime syksynä.

– Olemme nostaneet hallitusohjelmaan erityisesti sellaisia asioita, joista meillä on kokemusta kirkon työssä eli tietoa kentältä, Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Pekka Huokuna sanoo.

– Toiseksi tavoitteet ovat sellaisia, joihin myös kirkko tahtoo sitoutua ja joiden puolesta me olemme kirkkona itsekin valmiita toimimaan.

Huokunan mukaan kyse on aina valinnoista. Esimerkiksi ilmastoteemaa ei otettu mukaan, koska oli tiedossa, että se nousee esille muutenkin.

Kirkon tavoitelistan kärjessä mainitaan lapsiperheiden köyhyyden poistaminen.

– Erityisesti Kirkon diakoniarahaston hakemuksissa näkyy, että köyhien perheiden lapset eivät pääse mukaan harrastuksiin tai joutuvat lopettamaan harrastamisen, kun kustannukset käyvät kohtuuttomiksi, sanoo Kirkon diakoniarahaston sihteeri Sari Nieminen.

Kansliapäällikkö Pekka Huokuna kertoo, että hallitusohjelmaa muodostettaessa Kirkkohallituksen väki tapaa useissa yhteyksissä yhteiskunnan eri toimijoita.

– Näissä tapaamisissa tarkoituksena on pitää esillä kirkon tavoitteita hallitusohjelmaan.

***

Kirkon tavoitteet hallitusohjelmaan:

– Lapsiperheiden köyhyyden poistaminen

– Saattohoidon kehittäminen

– Alueellisten vahvuuksien kehittäminen ja yhdenvertaisuus peruspalveluissa

– Uskonnonvapauden merkityksen ja kristillisestä kulttuurista nousevan perinteen vaaliminen

– Turvapaikkapolitiikan oikeusturvan ja ihmisoikeuksien toteutumisen varmistaminen

– Kehitysyhteistyömäärärahojen nostaminen

– Kirkon yhteiskunnallisista tehtävistä maksettavan korvauksen sitominen indeksikorotukseen.

Lue tavoitteista lisää 11.4. ilmestyneestä Kotimaa-lehdestä. Jutussa piispa Seppo Häkkinen kertoo, miltä alueellisten vahvuuksien kehittäminen ja yhdenvertaisuus peruspalveluissa näyttää Mikkelin hiippakunnan näkökulmasta.

Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.