Kirkko tarjoaa keskusteluapua Vuosaaren tulipalon vuoksi – illalla myös suruhartaus

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on avannut keskusteluapukanavia Vuosaaren neljä kuolonuhria vaatineen tulipalon vuoksi.

Tulipalo tuhosi asuinhuoneiston viime yönä Helsingin Vuosaaressa. Palossa kuoli kolme lasta ja yksi nainen.

Marielundin kappeli Vuosaaren kirkolla on avattu hiljentymistä varten. Paikalla on seurakunnan työntekijöitä. Kappeli on auki ainakin kello 18 asti. Vuosaaren kirkossa järjestetään suruhartaus uhrien muistoksi kello 18.

Kirkon keskusteluapua on tarjolla puhelinnumerossa 01019 0071 koko päivän. Ruotsinkielinen Samtalstjänst avautuu kello 20 numerossa 01019 0072. Keskusteluapua tarjotaan myös netissä.

– Tällainen järkyttävä uutinen koskettaa ihmisiä paitsi lähellä myös kaukana. Se, että voi jakaa ajatuksia ja keskustella asiasta, helpottaa onnettomuuden aiheuttamien ahdistusten käsittelyssä, sanoo puhelin- ja verkkoauttamisen asiantuntija Titi Gävert Kirkkohallituksesta.

Helsingin piispa Irja Askola julkaisi aamulla Facebookissa rukouksen:

"Jumala, monia meitä järkyttää, kun uutiset toinen toisensa jälkeen tuovat eteemme inhimillistä kärsimystä, käsittämättömiä tapahtumia. Suojele meitä niin, ettei järkytys eristä meitä toisistamme. Varjele meitä, ettei oma ahdistuksemme käänny peloksi. Anna lempeän läsnäolosi ympäröidä heidät, joita Vuosaaren kuolemat eniten koskettavat. Jumala sinuun me luotamme surumme ja neuvottomuutemme keskellä", Askola kirjoitti Facebookissa.

Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Juttua päivitetty klo 16.06: Lisätty tieto suruhartaudesta.