Kirkko vaatii maaseudun elinvoimaisuuden säilyttämistä

Maaseudun elinvoimaisuus on säilytettävä ja siellä asuvien ihmisten hyvinvointi varmistettava, linjaa kirkko. Kirkon maaseutulinjaukset julkaistaan lauantaina 23. toukokuuta Kouvolan Kirkkopäivillä.

Linjausten avulla kirkko puolustaa maaseutua uhkakuvien edessä ja kehittää omaa toimintaansa niin, että se palvelee mahdollisimman hyvin maaseutua.

Linjauksissa todetaan, että kirkon tulee huolehtia toimintansa ja palveluidensa tavoitettavuudesta myös maaseudulla. Kirkko haluaa edistää tasavertaista vuoropuhelua kaupunkien ja maaseudun kesken sekä torjua vastakkainasettelua ja yhteiskunnan pirstoutumista.

– Seurakunnan tulee pysyä ihmisten lähellä myös siellä, missä yhteiskunnan palvelut ohenevat, toteaa kirkon maaseututoimikunnan puheenjohtaja, Lapinlahden kirkkoherra Lauri Jäntti.

Yhteiskuntaa tulee kehittää ihminen edellä, ei talous itseisarvona. Olennaista on jokaisen ihmisen hyvinvointi ja luomakunnan tasapaino. Kirkon työn kehittämisessä tärkeitä suuntaviivoja ovat vapaaehtoisuus ja talkoohenki, yhteisöllisyys ja verkostoituminen muiden toimijoiden kanssa. Erityisesti kirkko tukee työttömyydestä kärsiviä perheitä sekä maaseudun yrittäjiä.

Linjaukset tarjoavat taustatietoa ja virikkeitä työtään suunnitteleville seurakunnille sekä haastavat kirkkoa ja seurakuntia itse ideoimaan ja kehittämään omaa työtään maaseudun parhaaksi.

Kuva: Olli Seppälä

Edellinen artikkeliOnko Kirkkopäivillä liikaa ohjelmaa?
Seuraava artikkeliSeurakunnat ja Iisalmen Sanomat blogiyhteistyöhön

Ei näytettäviä viestejä