Kirkkohallituksen virkamiehet tekivät laulun, Jukka Leppilampi tulkitsee – katso musiikkivideo

Kuvakaappaus Aleppon kellot musiikkivideolta

Kirkko julkaisee reformaation merkkivuoden kunniaksi kolme musiikkivideota Luterilaisen maailmanliiton merkkivuoden teemoista. Ensimmäinen musiikkivideoista on nimeltään Aleppon kellot. Sen teemana on "ihminen ei ole kauppatavaraa".

Jukka Leppilampi tähdittää kirkkoneuvos Pekka Huokunan sanoittamaa ja reformaation merkkivuoden sihteerin Timo-Matti Haapiaisen säveltämää uutta laulua.

Musiikkivideolla solistina on Jukka Leppilampi. Tanssijoina ovat Karoliina Kauhanen ja Geoff Maynard Gilson. Laulun sanat on tehnyt kirkkoneuvos Pekka Huokuna, ja sen on säveltänyt Timo-Matti Haapiainen. Ohjaus ja kuvaus ovat Antti Vuoren.

Kirkot Suomessa ja ympäri maailmaa soittivat saattokelloja Syyrian Aleppon pommitusten uhreille lokakuussa 2016. Kirkkohallitus myönsi Kirkon viestintäpalkinnon 2015–2016 toimitusjohtaja Olli Sirénille, jonka ajatuksesta kellojen soitto alkoi ensimmäisenä Kallion seurakunnassa.

Kaksi muuta musiikkivideota ilmestyvät vielä tässä kuussa. Niiden teemoina ovat "pelastus ei ole kauppatavaraa" ja "luomakunta ei ole kauppatavaraa".

Kuva: Kuvakaappaus Aleppon kellot -musiikkivideolta.

Lue Jukka Leppilammen haastattelu 12.10. ilmestyvästä Kotimaasta.

Lue myös:

Kirkonkellot Aleppolle soivat kautta maan - katso video

Kirkon viestintäpalkinto Aleppon kellot -ilmiön isälle Olli Sirénille

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata digilehden ja printtilehden täältä.