Kirkkohallituksen ykkösvirkaan 13 hakijaa – katso nimet

Kirkon talo

Kirkkohallituksen ykköspaikalle eli kansliapäällikön virkaan tuli määräaikaan mennessä 13 hakemusta. Hakuaika päättyi tänään tiistaina.

Hakijat ovat Mika Aalto, Pekka Huokuna, Nils Martin Juselius, Kari Kopperi, Pia Katriina Lehtinen, Aulikki Mäkinen, Juha Rintamäki, Riikka Ryökäs ja Kalervo Salo. Lisäksi neljä hakijaa eivät halua nimeään julkisuuteen.

Kirkkohallituksen täysistunto antaa lausuntonsa hakijoista kirkolliskokoukselle lokakuun istunnossaan 23.10. Lopullisen päätöksen tekee kirkolliskokous marraskuun ensimmäisellä viikolla.

Virka tuli avoimeksi, kun sen nykyinen haltija, kansliapäällikkö Jukka Keskitalo, valittiin Oulun hiippakunnan piispan virkaan. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 1.11.2018.

Kansliapäällikön tehtävänä on johtaa ja kehittää kirkkohallituksen viraston toimintaa. Hän vastaa viraston strategisesta suunnittelusta. Kansliapäällikkö johtaa yleisesti kirkkohallituksen henkilöstöhallintoa, toimii osastonjohtajien ja erillisyksikköjen johtajien esimiehenä sekä vastaa kirkkohallituksen yhteiskuntasuhteista ja edunvalvonnasta.

Lue myös:

Jukka Keskitalo murskavoitolla Oulun hiippakunnan piispaksi

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.