Kirkkohallitus avasi kirkkoneuvoksen viran – tehtävänä toiminnallisen osaston uudistaminen

Kirkon talo

Kirkkohallituksessa on avoinna toiminnallisen osaston johtajana toimivan kirkkoneuvoksen virka. Virkaan valittavan on määrä aloittaa tehtävässä 1.7. tai sopimuksen mukaan.

Nyt valittava viranhaltija on yksi kansliapäällikön alaisuudessa toimivista Kirkkohallituksen viidestä osastonjohtajasta.

Toiminnallisen osaston kirkkoneuvoksena työskenteli aiemmin Pekka Huokuna, joka siirtyi Kirkkohallituksen ykkösvirkaan kansliapäälliköksi 1.1.2019. Vuoden alusta kesäkuun loppuun saakka Huokunan vanhaa virkaa hoitaa Kuopion Männistön seurakunnan kirkkoherra Aulikki Mäkinen, joka hävisi kansliapäällikön vaalin kirkolliskokouksen äänestyksessä Huokunalle äänin 58–47.

Vt. kansliapäällikkönä toiminut Pirjo Pihlaja perusteli syksyllä Mäkisen nimittämistä määräaikaiseen virkaan sillä, että Kirkkohallituksessa on meneillään organisaatiorakenteen pohdinta ja kirkkoneuvoksen rekrytointiprosessi kestää pitkään.

Kuukausipalkka on 8 218,97 euroa

Hakuilmoituksen mukaan toiminnallinen osasto kehittää ja tukee seurakuntien työtä, vaikuttaa päätöksentekoon yhteiskunnassa ja edistää yhteistyötä kirkon eri toimijoiden välillä ja muissa verkostoissa.

Kirkkoneuvos johtaa ja kehittää toiminnallisen osaston toimintaa, vastaa osaston työn kokonaisuudesta ja toimii osaston henkilöstön esimiehenä. Kirkkohallituksessa on alkamassa uudistus, jonka yhteydessä toiminnallisen osaston työtä ja organisaatiota järjestellään uudelleen, ja nyt valittava johtaja vastaa osaston uudistamisesta.

Virkaan vaaditaan kelpoisuus vakinaisen papin virkaan, hyvä perehtyneisyys kirkon ja seurakuntien toimintaan sekä sellainen hallinnollinen kokemus ja taito, jota viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää.

Hakijalta odotetaan myös käytännön kokemusta muutoksen johtamisesta, kokonaisnäkemystä kirkon ja sen seurakuntien toiminnan tulevaisuudesta, laaja-alaista verkostoitumista, hankeosaamista, hyviä vuorovaikutustaitoja ja osallistavaa työotetta.

Toiminnallisen osaston johtajan kuukausipalkka on 8 218,97 euroa. Hakuaika päättyy 17.4. kello 15.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Aulikki Mäkinen aloittaa määräaikaisena kirkkoneuvoksena – menee hoitamaan Pekka Huokunalta vapautuvaa virkaa

Hiippakuntavaltuustot jatkavat, Kirkkohallitukseen uusi Kehityspalvelut-yksikkö ja tilannekuvatiimi

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.