Kirkkohallitus kritisoi puolustusministeriön raporttia

Kirkkohallitus antoi tiistaisessa täysistunnossaan puolustusministeriölle lausunnon puolustusvoimien eettistä opetusta ja sotilasparaatien hartausosuutta koskevaan työryhmäraporttiin.

Kirkkohallitus toteaa lausunnossaan, että ministeriön työryhmän esitystä leimaa kauttaaltaan negatiivinen uskonnonvapaus. Sen mukaan neutraalin lähestymistavan tilalle on nostettu uskonnottomuutta suosiva toimintatapa. Positiivinen uskonnonvapaus ei esitetyn mallin mukaan toteutuisi lain edellyttämällä tavalla, ja uskonto näkyisi entistä vähemmän puolustusvoiminen toiminnassa.

Kirkkohallitus pitää ongelmallisena, ettei ministeriön työryhmän esityksessä kuvata puolustusvoimien kirkollista työtä, sen tavoitteita ja uudistusmahdollisuuksia. Lisäksi työryhmä on kuullut ulkopuolisena asiantuntijana ainoastaan Vapaa-ajattelijain liiton edustajaa. Eri kirkkojen ja muiden uskontokuntien edustajia ei ole kuultu.

Kirkkohallitus toteaa myös, että esitetyssä mallissa ei huomioida uskonnon yhä suurempaa merkitystä globaalissa maailmassa eikä sen merkitystä yksittäisen ihmisen elämässä. Esitys ei myöskään ota riittävästi huomioon kriisiaikoja ja niihin varautumista.

Kirkkohallitus yhtyy ministeriön työryhmän linjaukseen, jonka mukaan sotilaspappi voi toimia kaikille tarkoitettujen oppituntien pitäjänä.

Lue myös:

Keskitalo pelkää varusmiesten joutuvan harjoittamaan uskonnottomuutta

Puolustusvoimat linjasi eettistä opetusta ja hartauskäytäntöjä

Edellinen artikkeliKirkko haastaa ehdokkaat allekirjoittamaan huoneentaulun
Seuraava artikkeliESS: Miehen epäillään huijanneen seurakuntaa Lahdessa

Ei näytettäviä viestejä