Kirkkoherra Arto Antturi siirtyy Sanansaattajien toiminnanjohtajaksi

Helsingin Pitäjänmäen seurakunnan kirkkoherra Arto Antturi, 58, on kutsuttu Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) seuraavaksi toiminnanjohtajaksi. Antturi aloittaa uudessa tehtävässään 1. syyskuuta.

Sansan nykyinen toiminnanjohtaja, rovasti Juha Auvinen jää eläkkeelle vuodenvaihteessa. Siirtymäkautena syys-joulukuussa hän toimii nimikkeellä senior advisor. Auvinen on johtanut Sansaa vuodesta 2002.

− Olen todella innostunut uudesta haasteesta, joka osuu ainutlaatuiseen hetkeen. Nyt on medialähetystyön aika. Haaste on suuri. Jumalan avulla ja rukoillen haluan olla siihen vastaamassa yhdessä seurakuntien, tukijoiden ja Sansan työntekijäjoukon kanssa, Arto Antturi kertoo valintaa koskevassa Sansan tiedotteessa.

Arto Antturi on työskennellyt Pitäjänmäen seurakunnan kirkkoherrana vuodesta 2015. Sitä ennen hän toimi kappalaisena Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa ja Tuomasmessun toiminnanjohtajana vuosina 2000–2003.

Kansainvälistä kokemusta Arto Antturilla on muun muassa ulkosuomalaistyön papin tehtävistä Gran Canarialla ja Dublinissa sekä opinnoista Yhdysvalloissa ja Irlannissa. Kirkolliskokousedustaja hän on ollut vuodesta 2016.

Kuva: Cristian Medel

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.