Kirkkoherra hartaustekstissä Satakunnan Kansassa: Herra armahti Johannan, Susannan ja Marian pappeudelta

Papinpaita

Kankaanpään kirkkoherra Keijo Rainerma kommentoi naisten pappeutta sunnuntaina Satakunnan Kansassa julkaistussa hartaustekstissään "Mykkiä koiria?". Rainerma on tunnettu kirkon virkakäsityksen vastaisesta kannastaan.

"Yöt ennen maailman lunastusta ja apostolien valintaa Jeesus valvoi ja rukoili. Tapahtukoon sinun tahtosi. Näin minunkin pappisvirkani valmistettiin", kirkkoherra kirjoittaa.

Hänen mukaansa ei ollut vahinko, että valituksi tuli vain miehiä: "Oliko Jeesus sidottu aikansa miesvaltaiseen ajatteluun? En rohkene arvostella rakkauden herraa naisten syrjimisestä, siis synnistä."

Erehdyksen sijaan syynä oli Rainerman mukaan tehtävän raskaus: "'Minä lähetän teidät niin kuin lampaat susien keskelle', oli Jeesus sanonut. Ennustus toteutui apostolien ja seurakuntien kaitsijoiden elämässä marttyyriuteen saakka."

Tekstin lopussa kirkkoherra rinnastaa naiset lapsiin ja toteaa, ettei Suomikaan lähettänyt sodissa naisia ja lapsia eturintamaan: "Ei siksi, että heitä olisi kunnioitettu vähemmän, vaan siksi, että heitä rakastettiin ja kunnioitettiin enemmän."

"He ovat mykkiä koiria, eivät he osaa haukkua' saarnaa Jesaja sokeista paimenista. Koiranvirkaan Herra kutsui kaitsijat, mutta armahti siitä Johannan, Susannan ja Marian", Rainerma päättää tekstinsä.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Kankaanpään kirkkoherra sai tällä kertaa tuomiokapitulilta puhtaat paperit

Kankaanpään kirkkoherralle huomautus kilpailevaan toimintaan osallistumisesta

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.