Kirkkoherra hartaustekstissä Satakunnan Kansassa: Herra armahti Johannan, Susannan ja Marian pappeudelta

Papinpaita

Kankaanpään kirkkoherra Keijo Rainerma kommentoi naisten pappeutta sunnuntaina Satakunnan Kansassa julkaistussa hartaustekstissään "Mykkiä koiria?". Rainerma on tunnettu kirkon virkakäsityksen vastaisesta kannastaan.

"Yöt ennen maailman lunastusta ja apostolien valintaa Jeesus valvoi ja rukoili. Tapahtukoon sinun tahtosi. Näin minunkin pappisvirkani valmistettiin", kirkkoherra kirjoittaa.

Hänen mukaansa ei ollut vahinko, että valituksi tuli vain miehiä: "Oliko Jeesus sidottu aikansa miesvaltaiseen ajatteluun? En rohkene arvostella rakkauden herraa naisten syrjimisestä, siis synnistä."

Erehdyksen sijaan syynä oli Rainerman mukaan tehtävän raskaus: "'Minä lähetän teidät niin kuin lampaat susien keskelle', oli Jeesus sanonut. Ennustus toteutui apostolien ja seurakuntien kaitsijoiden elämässä marttyyriuteen saakka."

Tekstin lopussa kirkkoherra rinnastaa naiset lapsiin ja toteaa, ettei Suomikaan lähettänyt sodissa naisia ja lapsia eturintamaan: "Ei siksi, että heitä olisi kunnioitettu vähemmän, vaan siksi, että heitä rakastettiin ja kunnioitettiin enemmän."

"He ovat mykkiä koiria, eivät he osaa haukkua' saarnaa Jesaja sokeista paimenista. Koiranvirkaan Herra kutsui kaitsijat, mutta armahti siitä Johannan, Susannan ja Marian", Rainerma päättää tekstinsä.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Kankaanpään kirkkoherra sai tällä kertaa tuomiokapitulilta puhtaat paperit

Kankaanpään kirkkoherralle huomautus kilpailevaan toimintaan osallistumisesta

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

9 kommenttia

 • Martti Pentti sanoo:

  Paavali luettelee nimeltä useita ’koiranvirkaa’ hoitaneita naisia. Henkensä siinä toimessa menettäneitä naisia tunnetaan kirkkohistoriassa runsaasti. Pappeus taas kuuluu luterilaisen ajattelun mukaan seurakunnalle, Keijo Rainerman tapauksessa siis kankaanpääläiselle kirkkokansalle, joka on hänet kutsunut sitä virkaa hoitamaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Charlotta Lindfors sanoo:

  Kissanvirka on aina parempi kuin koiranvirka. Kissa hyppää pöydälle, vaikka sitä ei nostettaisi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • kimmo wallentin sanoo:

  Rainerma: “ettei Suomikaan lähettänyt sodissa naisia ja lapsia eturintamaan”

  Heh. Mistäköhän johtuu, että Jumalan valittu Israelin kansa lähettää naiset eturintamaan siinä kuin miehetkin. Ja niin tehtäisiin myös Suomessa taistelukoulutuksen saaneiden naisten kohdalla nykyään.

  Rainerman rinnastus taisi nyt onnahtaa pahemman kerran.

  Rainerma: “syynä oli Rainerman mukaan tehtävän raskaus”

  Jaa, vai raskaus. Ei ole herra Rainerma tainnut koskaan tehdä oikeaa työtä. Saarnapöntössä seisomista kovin raskaaksi tuskin voi sanoa.

  Ilmoita asiaton kommentti