Kirkkoherra kyllästyi tuuraajien etsimiseen – perusti nettipalvelun

kirkkoherranvirasto

Lopen kirkkoherra Tuomas Hynynen kyllästyi siihen, että kirkon eri tehtäviin ei ole aina tahtonut löytyä sijaisia. Hän laittoi yhden miehen projektina pystyyn Kirkonsijaiset.fi -palvelun yhdistämään työntekijöitä ja työnantajia.

– Työnhakija voi sivuston kautta ilmoittautua käytettäväksi lyhytaikaisiin sijaisuuksiin. Työnantaja puolestaan voi hakea tätä kautta helposti työvoimaa, Hynynen sanoo.

Kirkkoherra on työssään huomannut sen, että tuuraajien löytäminen on välillä hankalaa.

– Joihinkin tehtäviin sijaisia saa helposti. Esimerkiksi papit pitkälti tuntevat toisensa ja vinkkaavat sopivista henkilöistä. Sitä vastoin toimistotyöhön, taloushallinnon tehtäviin ja leirikeskuksiin ei löydy tekijöitä samalla tavalla.

Tuomas Hynynen korostaa sitä, että kyseessä ei ole kirkon virallinen palvelu. Kirkkoherra on suunnitellut ja koodannut sivuston sivutoimiluvalla omalla ajallaan.

– Olen luonteeltani propellihattu ja haluan kokeilla erilaisia asioita. Yrittäjyyteenhän juuri kuuluu tällainen kokeileminen.

Rekrytointipalvelu on toistaiseksi maksuton sekä työntekijöille että työnantajille. Myöhemmin jälkimmäisiltä tullaan perimään maksu, mikäli sopiva sijainen haluttuun tehtävään löytyy.

– Sen suurempaa ansaintaa en tällä kuitenkaan hae. Lähinnä olisi hyvä saada kipurahat pois, Hynynen naurahtaa.

Kirkonsijaiset.fi avautui heinäkuun viimeisenä päivänä. Ensireaktio on ollut positiivinen. Mukaan on toistaiseksi ilmoittautunut kymmenkunta sijaisuuksia etsivää työntekijää.

Lopen kirkkoherra ei ole asettanut palvelulle mitään tiukkoja käyttäjämäärätavoitteita.

– Katsotaan, miten tämä lähtee liikkeelle. Toivottavasti työnhakijoita löytyisi sen verran, että palvelusta tulisi työnantajien kannalta kiinnostava. Olen asian suhteen ihan luottavainen, Tuomas Hynynen sanoo.

Kuva: Olli Seppälä

* * *

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä