Kirkkoon tehty hoivakoti aloittaa Helsingissä

Entisessä Paloheinän kirkon tiloissa avataan hoitokoti. Helsingin seurakuntayhtymä myi vuonna 2014 kirkon 800 000 eurolla yksityiselle kiinteistösijoitusfirma Alecon Oy:lle, joka vuokraa sitä kirkkoa hoitokodille.

Hoitokoti Päiväkummun uuden yksikön avajaiset ovat helmikuussa. Hoitokoti sijaitsee Paloheinän entisessä kirkossa ja sen viereen tehdyssä laajennusosassa. Toimipisteessä on kaksi tehostetun palveluasumisen ryhmäkotia sekä neljä palveluasuntoa. Yhteensä asuntoja on 34. Lisäksi yksikössä on hoitokodin keskuskeittiö.

Vanha kirkkosali on säilytetty ja siellä tulee toimimaan päivätoimintapiste Sointula, jossa on toimintaa ja kuntoutusta kotona asuville. Sointulaa vuokrataan alueen asukkaille, seuroille, kerhoille ja järjestöille iltaisin ja viikonloppuisin.

Paloheinän kirkko rakennettiin 1963 seurakuntakodiksi. Se ei ole koskaan ollut virallisesti kirkoksi vihitty rakennus, vaikka sitä kirkoksi kutsuttiinkin. Toiminta hiipui 2000-luvulla, ja kirkon sisäilmassa havaittiin ongelmia. Paloheinän kirkko sijaitsi Pakilan seurakunnan alueella.

Kuva: Wikimedia

Lue myös:

Helsingissä tulee kirkko myyntiin

Edellinen artikkeliMTK:n Mikko Tiirola: Paaville väärää metsää
Seuraava artikkeliSuomalaisseurueelle Vatikaanissa katolinen ehtoollinen

Ei näytettäviä viestejä