Kirkkopäivillä kotimajoitusta Facebook-ryhmän kautta

Kouvolan kirkkopäiville odotetaan jopa 30 000 kävijää. Kouvolan hotellit ovat käytännössä loppuunmyytyjä ja nyt uusille majoittujille etsitään hotellipaikkoja lähikaupungeista.

Silti osa vieraista kaipaa majoitusta nimenomaan Kouvolasta.

– Kouvolan Kirkkopäivät päätti tarttua härkää sarvista ja kokeilla uutta lähestymistapaa Kouvolassa majoittautumiseen, kirkkopäiväsihteeri Suvi Mononen kertoo.

Mononen perusti kotimajoituksen Facebook-ryhmän. Ryhmä tarjoaa paikan, jossa majoituksen etsijät eri puolelta Suomea ja sitä tarjoavat paikkakuntalaiset voivat kohdata. Ryhmä toimii kanavana myös niille Kouvolan seudun majoitusyrityksille, joilla on vielä tilaa tapahtuman aikana

Tapahtumajärjestäjät toivovat kotimajoitusryhmän tuovan helpotusta majoitustilanteeseen Kirkkopäivien aikana. Samalla ryhmä herättelee henkiin yhteisöllistä kotimajoitusperinnettä. Ryhmän kautta toteutuvat majoitusratkaisut järjestyvät täysin yksityisten ihmisten tai majoitusyrittäjien välisinä sopimuksina.

– Kirkkopäivät järjestäjineen eivät ole vastuussa Facebook-ryhmän kautta sovituista majoituksista, eivätkä tarkista majoituspaikkoja tai majoittujia etukäteen. Osapuolet sopivat keskenään säännöistä ja mahdollisista korvauksista, Mononen kertoo.

Majapaikkaa tarjoavan on oleellista kertoa, missä yöpaikka sijaitsee, kuinka monta sinne voi majoittua ja kuinka moneksi yöksi. Majapaikan etsijän kannattaa puolestaan perustietojen lisäksi kertoa, jos esimerkiksi portaat tai allergia asettavat rajoituksia majoitukselle. Myös majapaikan sijainnin suhteen voi esittää toiveita.

Edellinen artikkeliTuontitavaraa taivastiellä
Seuraava artikkeliTampereen seurakunnat päättävät tuesta nuorten työllistämiselle

Ei näytettäviä viestejä