Kirkolla ei roolia suurmoskeijahankkeessa

Helsingin moskeijahanke

Julkisuudessa leviää tieto, että luterilaisella kirkolla olisi rooli Helsinkiin suunnitteilla olevassa islamilaisessa toimintakeskus- ja moskeijahankkeessa. Eroakirkosta.fi on lähettänyt julkisuuteen tiedotteen, jonka mukaan "suurmoskeija lisää kirkosta eroamista".

Ajatus kirkon roolista suurmoskeijahankkeessa on peräisin ainakin Seurakuntalainen.fi:n otsikoinnista.

Moskeijahankkeen rahoitusta on käsitellyt myös Valomerkki, jonka jutussa sanottiin että kirkkohallitus rahoittaa hankkeessa mukana olevaa Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry:tä.

Fokuksen puheenjohtaja Ilari Rantakari kuitenkin painottaa Kotimaa24:lle, että FOKUS on itsenäinen kansalaisjärjestö, joka saa kirkkohallitukselta vuosittain yleisavustusta, kuten lukuisat muutkin järjestöt. Viimeksi avustus oli 7 000 euroa. Yhdistyksen budjetti on reilut 100 000 euroa. Se saa erillistukea joihinkin hankkeisiin myös kirkkohallitukselta, viimeksi yhteisymmärryksen viikon toiminnan koordinointiin.

Ev.lut. kirkko ei ole ottanut kantaa suurmoskeijahankkeeseen, eikä hankkeelle ole myönnetty rahoitusta. Kirkon johtoa on kuitenkin informoitu hankkeesta.

Lue

Kirkkoherra päätyi tietämättään tukemaan alueelleen suunniteltavaa moskeijaa: "Hämmentävää"

Jaakko Heinimäki: "Helsinkiin suunniteltava moskeija puhkaisee todellisuuskuplan"

Diakonissalaitos mukana suunnittelemassa moskeijaa