Kirkollisen rukoilevaissuunnan yhdistys lopettaa toimintansa – perinne jatkuu Eurajoen opistolla

Eurajoen krstillinen opistio

Suomen Rukoilevaisen Kansan Yhdistys ry on päättänyt lopettaa toimintansa. Asiasta päätettiin yhdistyksen kokouksessa 9. huhtikuuta. Yhdistyksen sääntöjen mukaan sen varat siirtyvät Eurajoen kristilliselle opistolle, jonka kannatusyhdistys jatkaa kirkollista rukoilevaisperinnettä.

Suomen Rukoilevaisen Kansan Yhdistys on vuodesta 1984 alkaen edustanut rukoilevaisuuden juurille kasvanutta kirkollista suuntaa. 1980-luvun alussa naispappeuteen suhtautuminen jakoi rukoilevaisen liikkeen kahtia. Toista suuntaa edustaa Länsi-Suomen Rukoilevaisten Yhdistys ry.

Suomen Rukoilevaisen Kansan Yhdistys ry on toiminut läheisessä käytännön yhteistyössä Eurajoen kristillisen opiston kanssa. Sekä opistolla että Satakunnan ja Vakka-Suomen seurakunnissa on järjestetty vuosittain seuroja ja hengellisiä tilaisuuksia. Länsi-Suomen Herännäisjuhlat on järjestetty vuodesta 1906 alkaen. Vapunaaton seuroja opistolla on ollut keväästä 1945 alkaen.

Kirkollisten rukoilevaisten lehtenä on ollut pitkään körttiläisten Herättäjä-Yhdistyksen julkaisema Hengellinen Kuukauslehti, jossa rukoilevaisilla on oma palstansa. Laulukirja on Armon lapset veisatkaa -kokoelma, joka sisältää uudistettuja Halullisten sielujen hengellisiä lauluja sekä Siionin virsiä.

Kuva: Eurajoen kristillinen opisto