Kirkolliset toimijat jälleen mukana Helsinki Prideilla

Kirkolliset toimijat järjestävät jälleen ohjelmaa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen suurtapahtumaan Helsinki Prideille. Viikon ajan kestävä tapahtuma huipentuu lauantaina 2. heinäkuuta Pride-kulkueeseen ja Puistojuhlaan.

Tänä vuonna kirkolla on Pride-kulkueessa ensimmäistä kertaa mukana oma rekka, jonka perässä kirkon väki marssii.

– Olemme vuosia marssineet ristin perässä, mutta nyt otettiin vähän isompi kalusto käyttöön, kertoo kärkihankekoordinaattori Katri Korolainen Vantaan seurakuntayhtymästä.

Rekan lavalla soittavat dj:t, ja sitä koristaa sateenkaarilippu, johon on kirjoitettu lainaus Raamatusta: "Minä olen se, joka minä olen." (2. Moos. 3:14).

Puistojuhlassa paikalla on Konttikirkko sekä lapsille tarkoitettu Pomppukirkko. Niiden liepeillä on kävijät voivat kuvauttaa itsensä Festari-Jeesuksen tai pahviarkkipiispan kanssa. Läsnä on myös kirkon aktiiveja, joiden kanssa kävijät voivat keskustella. Lisäksi he jakavat halukkaille siunausta ja rukousnauhoja.

Päätapahtumaa edeltävällä viikolla seurakunnat ja kristilliset järjestöt järjestävät monenlaista ohjelmaa kuten parisuhdeluennon, sateenkaarimessun, sinkkujen pikadeitti-illan, keskustelutilaisuuden Raamatun kannasta sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin sekä paneelikeskustelun sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen asemasta kristillisessä mediassa. Ohjelmaan voi tutustua tarkemmin tapahtuman Facebook-sivulla.

Tapahtumia järjestävät Vantaan seurakuntayhtymä, Vantaankosken seurakunta, Helsingin seurakuntayhtymä, Kallion seurakunta, Kirkkonummen suomalainen seurakunta, Helsingin Setan Malkus-ryhmä ja Yhteys-liike.

Mikä kirkon viesti on Prideilla?

– Kirkko iloitsee osana sateenkaarikansaa ja sateenkaarikansan puolesta. Jokainen ihminen on Jumalan kuva ja arvokas sellaisena, Korolainen tiivistää.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Pyhää vettä ja kondomeja – Miten kirkko näkyy festivaaleilla?

Vuoden sateenkaarinuoreksi Mio Kivelä Espoonlahden seurakunnasta

Sateenkaarikristityt puhuvat Pride-videolla

Seurakunnat järjestävät Helsinki Pridelle lastenohjelmaa