Kirkolliskokous äänesti KT:n ohjelmien sisällöstä

Juntunen_sammeli205Sammeli Juntusen mielestä Kirkon tiedotuskeskuksen pitäisi keskittyä kristinuskon esillä pitämiseen.

Kirkon toiminta- ja taloussuunnitelmassa vuosille 2013–2015 uskonnollisten ohjelmien tavoitteesta todetaan muun muassa: ”Kirkon tiedotuskeskus toteuttaa toiminta-ajatustaan tarjoamalla eri kanaville ohjelmia uskontoon, elämänkatsomukseen ja eettisiin kysymyksiin liittyen”. Juntusen mielestä se on pikemminkin lukion uskonnonopetuksen tehtävä. Hän esitti, että kohta muutettaisiin muotoon ”tarjoamalla eri kanaville ohjelmia kristinuskon sisällöstä ja sen liittymäkohdista ihmisten elämänkysymyksiin”.

Suomalaisten tietämys kristinuskon perustotuuksista ja niihin luottaminen heikkenevät niin kovaa vauhtia, että kirkon pitäisi keskittyä niitten esillä pitämiseen. Kirkon olisi annettava viestiä, että se itse uskoo omaan sanomaansa, Juntunen perusteli muutosehdotusta.

Juntusen esityksestä äänestettiin ja se hylättiin niukalla enemmistöllä äänin 57-48. Talousvaliokunnan esitys hyväksyttiin. Juntusen esitystä kannattivat muun muassa kirkolliskokousedustajat Erkki Koskenniemi, Stig Kankkonen ja Johanna Korhonen.

Kirkon tiedotuskeskus on kirkosta, uskonnoista ja arvoista uutisia tarjoavan Kotimaa24:n yhteistyökumppani.