Kirkon karismaatikot koolla viikonloppuna Ideaparkissa – "Pyristelemme eroon kesäjuhlameiningistä"

Hengen uudistuksen kesäjuhlat Ideaparkissa

Hengen uudistus kirkossamme järjestää kesäjuhlansa KesäSpiritin tänä viikonloppuna Lempäälän Ideaparkissa. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun hengelliset kesäjuhlat järjestetään kauppakeskuksessa.

Liikkeen toiminnanjohtajan Timo Pöyhösen mukaan kauppakeskuksen etuihin juhlapaikkana kuuluu se, ettei säästä tarvitse murehtia ja että palvelut, kuten ravintolat, ovat valmiiksi olemassa.

Toiveena on, että liikkeen oman väen lisäksi tapahtumaan löytäisi tiensä myös joku kauppakeskuksen kävijöistä. KesäSpiritiä on mainostettu tällä viikolla Ideaparkin keskusradiossa kahdesti tunnissa.

– Pointti ei ole järjestää Hengen uudistuksen kesäjuhlaa vaan raikas nykyaikainen karismaattinen tapahtuma. Pyristelemme eroon herätysliikkeiden kesäjuhlameiningistä, siitä, että pidetään liikkeen traditioita ja liikettä yllä.

Toisaalta Pöyhönen kertoo jännittävänsä, miten kauppakeskuksen kävijät suhtautuvat tapahtumaan. Karismaattisen tapahtuman ohjelmaan kuuluu muun muassa kielillä puhumista ja profetoimista.

– Emme tuputa tai häiritse niitä, joita ei kiinnosta, hän lupaa.

Timo Pöyhönen kertoo odottavansa, että Hengen uudistus itsekin uudistuisi liikkeenä. KesäSpirit päättää liikkeen 40-vuotisjuhlavuoden. Pöyhösen mukaan Hengen uudistus on taitekohdassa.

– Odotan suuria Jumalalta tänä viikonloppuna, että tapahtuu jonkunlainen käänne. Emme ole perinneliike, joka muistelee mennyttä herätystä. Se on viikonlopun suuri teema. En yhtään väheksy menneisyyttä, mutta näen, että olemme liikkeenä olleet liian kauan kiinni vanhassa.

Lue lisää KesäSpiritistä ensi viikon torstaina 8.8. ilmestyvästä Kotimaa-lehdestä.

Kuva: Kuvakaappaus KesäSpirit-tapahtuman mainosvideolta.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä