Kirkon karismaattinen liike vie "häpeilemättömän hengellisen" kesätapahtumansa Lempäälän Ideaparkiin

KesäSpirit-tapahtuman mainosvideo

Hengen uudistus kirkossamme -liike järjestää tänä vuonna kesätapahtumansa Lempäälän Ideaparkissa. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun suomalainen hengellinen kesäjuhla levittäytyy ostoskeskukseen.

Hengen uudistus kirkossamme on evankelis-luterilaisen kirkon sisällä toimiva karismaattinen liike. Lempäälän Ideapark on vuonna 2006 perustettu kauppakeskus, joka sijaitsee Helsinki–Tampere-moottoritien varressa.

2.–4. elokuuta järjestettävän KesäSpirit-tapahtuman mainosvideolla Ideapark on näyttävästi esillä. Kauppakeskuksen perustajalla Toivo Sukarillakin on videossa rooli: hän toivottaa KesäSpirit-tapahtumaan saapuvan lapsiperheen tervetulleeksi Ideaparkiin.

Ajatuksen tapahtuman viemisestä kauppakeskukseen sai Hengen uudistus kirkossamme ry:n toiminnanjohtaja Timo Pöyhönen.

– Idea tuli mieleeni ajaessani Ideaparkin ohi. Suomalaiset viettävät kauppakeskuksissa koko ajan enemmän aikaa. Niistä tulee olohuoneita, ja siihen nosteeseen tämä liittyy.

Pöyhönen sanoo pelänneensä, ettei tapahtuman järjestäminen kauppakeskuksessa onnistuisi. Hänen mukaansa henkilökunta on kuitenkin suhtautunut ajatukseen innostuneesti ja avoimesti.

KesäSpirit-tapahtuman pääohjelma järjestetään salissa, johon mahtuu tuhat ihmistä.

– Sali on Ideaparkin ytimessä, Keskusareenan vieressä. Sinne on helppo poiketa katsomaan tapahtumaa, mutta fiilis ei ole kuitenkaan tuputtava. Kanaviin hajaannutaan ympäri kauppakeskusta kabinetteihin ja ravintoloihin, Pöyhönen kertoo.

Timo Pöyhönen: "Sanoin Toivo Sukarille, että kiitos kun olet rakentanut meille tällaisen kirkon"

Timo Pöyhösen mukaan kolmipäiväiseen tapahtumaan tavoitellaan enimmillään tuhatta ihmistä kerralla. Suuri syy tapahtuman järjestämiseen kauppakeskuksessa hyvien liikenneyhteyksien varrella on uusien ihmisten tavoittaminen.

Kirkossa kuulee myös kritiikkiä siitä, että perheet osaavat viettää nykyään yhteistä aikaa pelkästään kuluttamisen merkeissä ja siihen heitä myös kannustetaan. Timo Pöyhösen mielestä hengellisen tapahtuman järjestäminen kaupallisessa ympäristössä ei sisällä ristiriitaa. Hän ei ole kuullut kielteisiä kommentteja tapahtumapaikasta.

– Kauppakeskukset pyrkivät olemaan muutakin kuin kuluttamista. Ne ovat katettuja toreja, elämys- ja tapahtumakeskuksia. Kirkon pitäisi olla vielä paljon nykyistä voimakkaammin kauppakeskuksissa, Pöyhönen sanoo.

Hänen haaveensa on, että "jos Luoja suo", tapahtuma voitaisiin järjestää Ideaparkissa myös tulevina vuosina.

– Sanoin Toivo Sukarille, että kiitos kun olet rakentanut meille tällaisen kirkon, jossa voimme kokoontua.

Pöyhösen mukaan karismaattisen liikkeen tapahtuma aikoo olla häpeilemättömän hengellinen myös uudenlaisessa ympäristössä.

– Hengellisyyttä ei rajata pois. Tämä ei ole mikään välimuototapahtuma, Pöyhönen sanoo.

Kuva: Kuvakaappaus KesäSpirit-tapahtuman mainosvideolta

Lue myös:

Hengen uudistus kirkossamme 40 vuotta – "Liike kirkollisti hihhuloinnin tappamatta henkeä"

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.