Kirkon mediasäätiö jakoi tukea monikulttuurisuutta käsitteleville hankkeille

Kirkon mediasäätiö on jakanut yhteensä 164 000 euroa tuotantotukea kuudelletoista eri hankkeelle.

Kevään tuotantotukipäätöksissä painottuivat monikulttuurisuuden, turvapaikan sekä sodan ja rauhan teemat. Tukea saaneista hankkeista puolet käsittelee turvapaikanhakijoita, maahanmuuttoa tai erilaisuuden ymmärtämistä.

Suurimmat yksittäiset 20 000 euron tukisummat myönnettiin kolmelle hankkeelle: Toivon tuolla puolen on Aki Kaurismäen elokuva suomalaisen kauppamatkustajan ja syyrialaisen pakolaisen kohtaamisesta. Sodan murtamat miehet on Timo Korhosen dokumenttielokuva sodan jättämistä jäljistä suomalaisiin miehiin. Taustalla on Ville Kivimäen vuonna 2013 Tieto-Finlandian voittanut teos Murtuneet mielet. Teemu Savolaisen tuottama Kysy suoraan on monikanavainen kohtaamispaikka, jossa maahanmuuttajat ja valtaväestö kohtaavat dialogin muodossa. Lisäksi mediasäätiö tuki pienemmillä summilla useita erilaisia tuotantoja.

Kirkon mediasäätiö jakaa tuotantotukea uskontoa ja elämänkatsomusta käsitteleville ohjelmille kaksi kertaa vuodessa. Myös viime syksyn tukipäätöksissä korostuivat pakolaisuuden ja siirtolaisuuden teemat.

Lue myös:

Kirkon mediasäätiö tukee pakolaisuusteemaisia ohjelmia

Edellinen artikkeliEssee: Miten pyytää 
pirahalta anteeksi?
Seuraava artikkeliKirkko ja kaupunki voitti Valomerkin nimikisassa

Ei näytettäviä viestejä