Kirkon perheneuvonnalla suuri kysyntä

Kirkon perheneuvonta tavoittaa ikäryhmiä, joita muut toimintamuodot eivät tavoita, sanoo kirkon kasvatuksen ja perheasioiden johtaja Päivi Kähkönen.

Viime vuonna kirkon perheasiain neuvottelukeskuksissa kävi kaikkiaan yli 16 500 ihmistä. Suurin osa kävijöistä oli 30–39-vuotiaita pienten lasten vanhempia. Myös nuorten aikuisten osuus asiakkaista kasvoi.

– Nuorten asiakkaiden osuuden kasvu kertoo myös siitä, että kynnys hakea apua on edelleen madaltunut, Päivi Kähkönen sanoo.

Apua haettiin muun muassa parisuhteen vuorovaikutusongelmiin ja erokysymyksiin. Perheasiain neuvottelukeskuksissa järjestettiin myös ero- ja parisuhderyhmiä.

Kirkon perheneuvonta kohtaa ihmisiä myös verkossa. City.fi -sivustolla toimivassa Suhdeklinikka-blogissa on vajaan kahden vuoden aikana vieraillut noin 350 000 kävijää.

Perheneuvojat eri puolilta maata vastaavat heille lähetettyihin kysymyksiin koskien läheisiä ihmissuhteita.

Kirkon perheneuvonta täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Kirkolla on kaikkiaan 41 perheasiain neuvottelukeskusta, joiden neuvontapalvelut ovat luottamuksellisia ja pääsääntöisesti asiakkaille maksuttomia.

Lue myös:

Perheneuvonnan maksullisuus harvinaista

Perheneuvontakeskustelu jatkuu – ”Seurakunta hoitanut kunnan työt Raumalla”

Viron kirkko käynnistää perheneuvontaa

Edellinen artikkeliLääkäriseura huolissaan kielteisestä suhtautumisesta vanhuuteen
Seuraava artikkeliTOP 40 – Suomen suurimmat seurakunnat

Ei näytettäviä viestejä