Kirkon talo ja Kallion kirkko virittivät seinilleen banderollit – terveisiä Trumpille ja Putinille

Banderolli Kallion kirkon seinässä

Helsingin Etelärannassa sijaitseva Kirkon talo ja Kallion kirkko virittivät maanantaina seinilleen banderollit, joilla tervehditään Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin vierailua.

Kirkon talon seinälle kiinnitetyssä banderollissa lukevat Matteuksen evankeliumin Vuorisaarnan sanat: "Blessed are the peacemakers, for they will be called children of God." Suomeksi kohta kuuluu: "Autuaita ovat rauhantekijät: he saavat Jumalan lapsen nimen.”

Kirkon talolla Etelärannassa työskentelevät Kirkkohallitus, Kirkon Ulkomaanapu ja Kirkon eläkerahasto. Suurvaltojen johtajien tapaamispaikka on aivan Kirkon talon lähistöllä sijaitseva presidentinlinna. Kansainvälistä mediaa on myös kokoontunut näköetäisyydelle Kirkon talosta.

Kirkkohallituksen Ihmisoikeus- ja yhteisötyön asiantuntija Laura Arikka kertoo Kirkon viestinnän tiedotteessa, että julistekangas päätettiin ripustaa historiallisen kokouksen aikana, koska kirkko elää osana maailmaa, yhteiskuntaa ja päätöksentekoa.

”Kirkon ja kristittyjen tehtävänä on toimia paremman ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta sekä rukoilla yhteisönä kaikenlaisen rauhan toteutumista. On tärkeää myös rukoilla heidän puolestaan, joilla on mahdollisuus vaikuttaa asioihin paikallisesti ja globaalisti”, Arikka toteaa.

Kirkon ulkomaanavun toiminnanjohtaja Jouni Hemberg toivoo tiedotteessa, että jokaisessa korkean tason tapaamisessa muistetaan, että ihmisillä kaikkialla maailmassa on oikeus elää rauhassa.

”Rauha on perusta, jolle kaikki muu rakennetaan. On meidän kaikkien tehtävä edistää rauhaa ja oikeudenmukaisuutta tässä maailmassa”, Hemberg sanoo.

Laura Arikan mukaan julistekankaan raamatuntekstin voi nähdä siunauksena, rukouksena, kehotuksena tai rohkaisuna.

Kuva: Kirkon Ulkomaanapu. Julistekangas Kirkon talon seinässä.

Greenpeace ja Kallion seurakunta vetoavat ilmaston puolesta

Kallion seurakunta ja ympäristöjärjestö Greenpeace puolestaan ripustivat maanantaiaamuna Kallion kirkon torniin ilmastoaiheisen banderollin. Siinä lukee: “Warm Our Hearts, Not Our Planet” eli "lämmittäkää sydämemme, älkää planeettaamme".

Kallion seurakunnan tiedotteen mukaan banderolli muistuttaa Helsingissä vierailevia Yhdysvaltojen ja Venäjän johtajia siitä, että ilmastokriisin ratkaiseminen vaatii välittömästi tekoja.

"Samalla Greenpeace ja Kallion seurakunta haluavat lähettää koko maailmalle viestin, että empatia ja yhteistyö ovat avainasemassa maapallon elinvoimaisuuden säilyttämisessä", tiedotteessa todetaan.

Kallion seurakunnan vs. kirkkoherra Visa Viljamaa sanoo, että kirkon torni on aina toivon symboli.

"Meille seurakuntana on tärkeää, että yhteisöt niin Suomessa kuin maailmalla näyttävät tukensa ilmastonmuutoksen torjumiselle."

Kuva: Sirpa Patronen / Helsingin seurakunnat. Greenpeacen ja Kallion seurakunnan banderolli Kallion kirkon tornissa.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.