Kirkon ulkosuomalaistyön videokampanja alkaa tänään Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Helsinki-Vantaan lentoasema

Kirkon ulkosuomalaistyön Tukiverkkosi maailmalla -videokampanja näkyy 15.–28.10 välisenä aikana Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Kampanja tuo kolme lyhyttä tarinaa lentokentän lähtöporttien näyttöihin.

Kampanja muistuttaa ulkomaille lyhyeksi tai pidemmäksi aikaa matkustavia siitä, että kirkko on ulkosuomalaisten ja turistien tukena 37 maassa. Asiasta kerrotaan Kirkon viestinnän tiedotteessa.

Kirkon ulkosuomalaistyön koordinaattori Päivi Vähäkangas kertoo Kotimaa24:lle, että videokampanjan ajankohdaksi on valittu syysloma, jolloin lentokentällä on tavallista vilkkaampaa ja jolloin etenkin perheet matkustavat.

– Haluamme tehdä työtämme tunnetuksi niiden keskuudessa, jotka lähtevät, ja lentokenttä on siihen sopiva paikka. Videoita emme ole aiemmin kokeilleet, mutta visuaalinen tarinankerronta tuntui meistä nyt vaikuttavammalta kuin tekstimuotoinen viesti.

Videoita on kolme, ja niistä kunkin kesto on 20 sekuntia.

– Tarinat kertovat erilaisista lähtijöistä, jotka saavat tukea ja helpotusta ikävään maailmallakin. Suomen evankelis-luterilainen kirkko on siellä, missä suomalaiset matkustavat ja asuvat. Toivomme, että kampanjan myötä yhä useampi kiinnostuu ottamaan selvää, missä kaikkialla suomalaisia seurakuntia toimii.

Suomalaisissa seurakunnissa ulkomailla järjestetään suomeksi säännöllisiä jumalanpalveluksia sekä kirkollisia toimituksia kuten kasteita, vihkimisiä ja hautajaisia ja monia muita tilaisuuksia. Seurakunnasta saa myös apua ja tukea vaihtuvissa elämäntilanteissa.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

"Herra, ole minua lähellä, kun olen kaukana"

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.