Kirkon Ulkomaanavulta 100 000 euroa ja hätäapukeräys Syyriaan

Kirkon Ulkomaanapu (KUA) antaa katastrofirahastostaan 100 000 euroa Syyriaan ja aloittaa hätäapukeräyksen. KUA kertoi asiasta keskiviikkona.

Arvioiden mukaan 200 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa sen jälkeen, kun Turkki aloitti hyökkäyksen Syyriaan viime viikolla. YK:n mukaan noin 1,65 miljoonaa ihmistä Koillis-Syyriassa on kiireellisen humanitaarisen avun tarpeessa, KUA toteaa tiedotteessaan.

KUA tukee paikallisen yhteistyöjärjestönsä avustustyötä Hasakassa, jossa arviolta 100 000 maansisäistä pakolaista on majoitettuna kouluihin, muihin julkisiin rakennuksiin ja paikallisiin perheisiin. Pakolaisia autetaan varautumaan lähestyvään talveen toimittamalla huopia, telttakankaita, hygieniatarvikkeita ja vesisäiliöitä.

"Vesisäiliöt ovat tässä vaiheessa tärkeitä, sillä paikallinen vesilaitos on vaurioitunut ja alueella on pulaa juomavedestä. Veden lisäksi pulaa on kaikista perustarpeista sekä terveydenhuollosta", sanoo KUA:n Lähi-idän aluetoimiston johtaja Ashraf Yacoub, joka on parhaillaan Damaskoksessa.

Humanitaarisen avun toimittaminen Koillis-Syyriaan on muuttunut viime päivinä entistä hankalammaksi. Monet avustusjärjestöt ovat joutuneet keskeyttämään työnsä alueella ja vetämään avustustyöntekijänsä pois, tiedotteessa todetaan.

"Humanitaarisen avun tarve Koillis-Syyriassa kasvaa nopeasti ja mikäli apua ei päästä toimittamaan perille, käsissämme on katastrofin ainekset. Konfliktin kaikkien osapuolten tulisi varmistaa avustusjärjestöjen pääsy alueelle", KUA:n humanitaarisen avun päällikkö Eija Alajarva sanoo tiedotteessa.

Kuva: Olli Seppälä

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.