Kirkon uusi Ttila-tubemedia varhaisnuorille aloittaa – juontajina 13–19-vuotiaat nuoret

Kirkon uuden tubekanavan Ttilan juontajat

Kirkon uusi 10–14-vuotiaille suunnattu Youtube-media Ttila aloittaa suoralla lähetyksellä tänään tiistaina kello 16. Sitä julkaisevat Nuori kirkko ry, Kirkkohallitus ja Suomen Lähetysseura. Asiasta kertoo Nuori kirkko ry tiedotteessaan.

Kyseessä on interaktiivinen iltapäiväohjelma kouluikäisille. Ttilaa juontavat kuusi 13–19-vuotiasta nuorta: Linnea,18, Kuopiosta, Tuuli, 16, Hattulasta, Miro,18, Vihdistä sekä Aino, 13, Pinja, 15, ja Wilhelmiina, 19, Helsingistä. Katsojat voivat osallistua ohjelmaan keskusteluchatin kautta lähetyksen aikana ja lähetysten välissä Instagramissa.

Mukana on myös pilottiseurakuntia Rovaniemeltä Helsinkiin, jotka tuottavat jaksoihin videopätkiä omien nuortensa kanssa. Ttila juhlistaa kirkon varhaisnuorisotyön 100-vuotisjuhlavuotta.

– Haluan tuoda Ttilan kautta muille hyvää mieltä, Miro kertoo tiedotteessa.

– Lähdin mukaan puhtaasta mielenkiinnosta. Minua kiinnostavat kaikenlaiset mediajutut ja itseni ilmaisu, Tuuli sanoo.

– Odotan erityisesti erilaisia haasteita ja kilpailuja katsojien kanssa, sanoo Aino.

Wilhelmiina odottaa saavansa kokemusta kameratyöskentelystä.

Jaksojen teemat on suunniteltu yhdessä kouluikäisten lasten ja nuorten kanssa ja ne käsittelevät esimerkiksi kasvua, kavereita, koulua ja harrastuksia. Ttila on paikka kouluikäisten lasten ja nuorten ajatuksille, kysymyksille ja omille videoille.

Ttilan juontajat pohtivat viime viikolla Kirkon kasvatuksen päivien paneelikeskustelussa nuorten vaikuttamismahdollisuuksia.

Miko kehui Vihdin seurakunnan nuorisotyönohjaajia huikeiksi ja kertoi nuorisotyön kapteenisto-toiminnasta. Kapteenistoon kuuluu noin 12 henkeä, ja se ideoi, suunnittelee ja toteuttaa nuorisotilan toimintaa ja vaikuttaa esimerkiksi retkien, leirien ja tapahtumien sisältöihin.

– Kapteenistossa me nuoret pääsemme itse tekemään ja vaikuttamaan. Toivon tämän systeemin jatkuvan pitkään. On tärkeää, että ideat eivät jää ideoiksi, vaan niiden toteutumista seurataan.

Linnealle on tuttua vaikuttaminen nuorisovaltuustossa ja koulun oppilaskunnan hallituksessa. Pinja iloitsi siitä, että on päässyt monipuolisesti mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan esimerkiksi koulun pääsiäiskirkkoja ja pääsiäispolkuja.

– Avoimet, rohkeat ja itsenäiset nuoret lähtevät yleensä helpommin vaikuttamaan, Pinja arvioi.

– Meillä Kuopiossa vaikuttamaan lähtevät kyllä myös ujot. Olennaisinta on halu vaikuttaa. Erityisesti sosiaalisessa mediassa jokainen voi olla tasavertainen vaikuttaja, olipa minkä ikäinen tai luonteinen vain, Linnea sanoi.

Kuva: Nuori kirkko ry

Lue myös:

Huivin käyttöä pitkään pohtinut Noor Assad Kasvatuksen päivillä: Koulukiusaamisen syy ei ole uskonto vaan erilaisuus

Paneeli: Hengellinen väkivalta on vähentynyt kristillisessä kasvatuksessa viime vuosikymmeninä

Kasvatuksen päivät: Messujen oltava lapsimyönteisiä – Kirkkoherra: Lapseni ilmoitti seurakunnalle kakkahädästään

Rap-artisti Uniikin isoisä selvisi keskitysleiriltä – "Juutalaisuus on minulle hirveän tärkeä perintö"

Seksuaalisuus ja erilaiset perheet ovat yhä vaikeita aiheita seurakunnille, todettiin Kirkon kasvatuksen päivillä

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.