Kirkon varhaisnuorisotyön päätapahtuma starttasi

Keskiviikkona alkanut Syke-leiri kokoaa Pieksämäen Partaharjulle vajaaksi viikoksi lähes 2000 tyttöä ja poikaa ohjaajineen eri puolilta Suomea ja maailmaa. Neljän vuoden välein järjestettävä suurleiri on evankelis-luterilaisen kirkon varhaisnuorisotyön vuoden päätapahtuma.

Sykeen tarkoitus on tarjota 10–14-vuotiaille leiriläisille elämyksiä. Ohjelmaa on tarjolla askartelupajoista kesäcurlingiin ja aitoihin keskiaikaisiin turnajaisiin. Aktiviteettien lisäksi tärkeässä roolissa ovat luonto, suvaitsevaisuus ja hengellisyys, jotka kulkevat osana leirin ohjelmaa.

Päivittäin kokoontuvaan leiriparlamenttiin osallistuu jokaisesta kylästä kyläpäällikön lisäksi myös kaksi leiriläistä. Leiriparlamentti tekee Syke-leiriä koskevia päätöksiä kyläneuvostojen ehdotusten pohjalta. Myös kyläneuvostoissa on mukana lapsiedustus. Lasten ehdotuksia ja mielipiteitä kuunnellaan tarkasti, vastuu päätöksistä on viime kädessä kuitenkin aikuisilla.

Suurimman yksittäisen osallistujaryhmän, 400 henkilöä, muodostaa Kuopion hiippakunta. Seuraavaksi eniten osallistujia saapuu Tampereen hiippakunnasta, noin 260 henkilöä.

Syke-leirille osallistuu työtekijänä tai leiriläisenä myös noin 100 ulkomaalaista 21 maasta. Vieraita saapuu muun muassa Etelä-Koreasta , Nepalista, Kambodžasta ja USA:sta. Mukana on myös ulkosuomalaisia Australiasta ja Ruotsista.

Partaharjun ensimmäisestä noin tuhat osallistujaa keränneestä juhlaleiristä tulee tänä kesänä kuluneeksi 60 vuotta. Suurleirit olivat vuoteen 1987 asti tarkoitettu vain pojille.

Etusivun kuva edelliseltä suurleiriltä: Ari Kärkkäinen.



Edellinen artikkeli”Harkitsen vakavasti” – Kuopion piispanvaali lähtötunnelmissa
Seuraava artikkeliKatso siirtolaisista kertova Rockland-ooppera nettilähetyksenä

Ei näytettäviä viestejä