"Kirosanojen historialliset juuret ovat vahvasti uskonnossa"

Cheek

Teologian tohtori Jason Lepojärvi on katsonut Ylen dokumenttia Jare vs. Cheek ja kiinnittänyt huomiota huippusuositun suomalaisen rap-artistin Cheekin runsaaseen kiroilemiseen.

Rakkaustohtoriksikin tituleerattu Lepojärvi kirjoittaa avoimessa kirjeessään Cheekille "kirosanojen oikeinkäytöstä ja saarnaa niiden väärinkäytöstä".

Kirosanojen teemat eivät Lepojärven mukaan muutu. Ne ovat liki aina eritteet, seksi ja uskonto. Kirosanojen historialliset juuret ovat vahvasti uskonnossa.

Lepojärven mukaan mikään ei ole rasittavampaa, kuin kirosanojen käyttäminen välimerkkeinä.

"Taitavaa kiroilua tulisi opettaa jo kotona, jotta koulussa ei oppisi huonoksi tai seurakunnassa latteaksi kiroilijaksi", hän veistelee Hyvejohtajuus.fi-sivustolla.

Kirosanojen yliviljely köyhdyttää sanavarastoa.

"Helvetistä tulee helevetin-helevetti ja vitusta vitun-vitun-vittu. Sokka on irti ja suhteellisuudentaju katoaa."

"Sinulla on kuitenkin toivoa! Itsekin heräsin murrosikäisenä omaan vee-sanan ylikäyttööni. Timantit on ikuisia, mutta huonot tavat eivät", Lepojärvi kirjoittaa Cheekille.

Hän myöntää käyttävänsä artistia keppihevosena.

"Pikkusieluiselle en olisi kehdannut sitä tehdä. Piti kato saada nuorisokin lukemaan tämä kirjoitus", Lepojärvi sanoo ja kertoo olevansa valmis tarjoamaan Cheekille "kompensaatio-oluen".

Jason Lepojärvi on Hyvejohtajuus-sivuston entinen päätoimittaja.

Kuva: Tuomas Vitikainen / Wikipedia