Kolmas ehdokas selvillä – kirkkoherra Niilo Pesonen mukaan Oulun piispanvaaliin

Tuiran seurakunnan kirkkoherra Niilo Pesonen, Oulu.

Tuiran kirkkoherra, teologian tohtori Niilo Pesonen lähtee mukaan piispanvaaliin. Häntä ennen vaaliin ovat kertoneet lähtevänsä Raudaskylän Kristillisen Opiston rehtori Jukka Hautala ja kansliapäällikkö Jukka Keskitalo Kirkkohallituksesta.

Kirkkoherra Pesonen on työskennellyt myös pappisasessorina ja hiippakuntadekaanina. Hän on Oulun seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja sekä Barentsin kirkkojen neuvoston puheenjohtaja.

"Hänellä on laaja-alainen näkemys ja kokemus Oulun hiippakunnan hallinnosta ja erityiskysymyksistä", valitsijayhdistys toteaa tiedotteessaan.

Oulun piispanvaalin ehdokasasettelu alkaa 21.3. ja päättyy 21.5.2018. Vaalin ensimmäinen kierros käydään 15. elokuuta. Jos kukaan ehdokkaista ei saa ensimmäisellä kierroksella yli puolta annetuista äänistä, vaalin toinen kierros järjestetään kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken 3.9.2018. Uusi piispa vihitään virkaansa 11.11.2018. Oulun nykyinen piispa Samuel Salmi on ilmoittanut siirtyvänsä eläkkeelle 1.11.2018.

Kuva: Sanna Krook / Oulun seurakuntayhtymä

Lue myös:

Ensimmäinen äänestys elokuussa – Oulun piispanvaalin aikataulu varmistui

Oulun piispanvaaliin vauhtia – Jukka Keskitalo kertoi olevansa valmis ehdokkaaksi

Ensimmäinen ehdokas valmiina – Jukka Hautala ilmoittautui Oulun piispanvaaliin

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.