Kommentti: Johanna Korhonen, kiitos, mutta nyt alkaa riittää!

Helsingin piispan asunto sijaitsee tässä talossa

Kirkolliskokousedustaja ja Helsingin hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Johanna Korhonen on tehnyt kirkolle ison, vaikka epäkiitollisen palveluksen, kun hän on selvittänyt Helsingin piispan Teemu Laajasalon yrityksen kirjanpidon sekä Helsingin seurakuntayhtymän luottokorttien käyttöä. Näitä vaiheita hän on aikanaan nostanut omasta näkökulmastaan esille ainakin Kotimaa24:ään kirjoittamissaan blogeissa.

Liiketoimia ja julkisia varoja pitää hoitaa asianmukaisesti. Tämä Johanna Korhosen esille nostama selvitystyö seurakuntayhtymän kohdalla on johtanut siihen, että käytäntöjä esimerkiksi kuittien suhteen on tarkistettu.

Laajasalon yhtiötä koskeva tutkinta on johtanut syytteeseen tuottamuksellisesta kirjapitorikoksesta. Aikanaan oikeus antaa tässä asiassa päätöksen.

Sen sijaan Johanna Korhosen poliisille ja verottajalle lokakuussa tekemä selvityspyyntö Laajasalon asumisjärjestelyistä näyttää entistä selvemmin piispaa kohtaan suunnatulta ajojahdilta. Tässä asiassa loogista olisi ollut kyseenalaistaa aikanaan myös piispa Irja Askolan asumisjärjestelyt. Poliisi ei ainakaan Korhosen antamien selvitysten pohjalta ryhtynyt selvittämään Laajasalon asumisjärjestelyjä.

Kun Johanna Korhosen selvitysten kohteena on jatkuvasti sama henkilö, se on epäuskottavaa ja heikentää samalla hänen aiempien talousasioihin liittyvien selvitystensä arvoa.

Nyt alkaa näyttää siltä, että tässä Johanna Korhosen Teemu Laajasaloon kohdistuvassa toiminnassa on pelkästään häviäjiä.

Kuva: Olli Seppälä. Tässä talossa sijaitsee Helsingin piispan asunto ja edustustila.

Lue myös:

Poliisi ei tutki piispa Teemu Laajasalon asumista – paperit toimitettu verohallinnolle

IL: Selvityspyyntö piispa Laajasalon asunnosta – Laajasalo: Koen tämän epäreiluna vainoamisena

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.