Koronavirus levisi baptistikirkossa Frankfurtissa – yli sata on saanut tartunnan

Saksan Frankfurtissa toukokuun alussa vietetty baptistikirkon jumalanpalvelus on osoittautunut merkittäväksi covid-19-tartuntojen lähteeksi, kertoo uutistoimisto Reuters.

Saksassa viranomaiset jäljittävät parhaillaan jumalanpalvelukseen osallistuneita jatkotartuntojen estämiseksi. Maanantaihin mennessä tartuntoja oli todettu ainakin 107. Reutersin mukaan ei ole selvää, osallistuivatko kaikki 107 tartunnan saanutta jumalanpalvelukseen vai onko joukossa mukana sellaisia, jotka ovat saaneet tartunnan kirkossa olleilta.

Frankfurt sijaitsee Hessenin osavaltiossa, jossa jumalanpalvelusten järjestäminen on ollut luvallista toukokuun alusta lähtien hyvää hygieniaa ja turvaetäisyyksiä noudattaen. Baptistikirkossa ei rikottu viranomaisten ohjeita.

Seurakunnan kotisivuilla julkaistun tekstin mukaan tilaisuudessa noudatettiin 1,5 metrin turvaväliä, tarjolla oli käsidesiä, ja kirkon sisäänkäynti ja uloskäynti oli erotettu toisistaan. Tekstissä todetaan, että jälkikäteen ajatellen jumalanpalveluksissa olisi hyvä käyttää suu-nenäsuojia ja pidättäytyä yhteislaulusta. Nyt seurakunnan tilaisuudet on siirretty verkkoon.

Hessenin osavaltion terveysministeri Kai Klose toteaa Reutersin haastattelussa, että tilanne osoittaa, kuinka tärkeää on pysyä valppaana erityisesti nyt, kun rajoituksia on alettu purkaa.

"Virus on yhä täällä ja se leviää", Klose sanoi Reutersille.

Kuva: Markhafer / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0. Frankfurt tammikuussa 2020.

Lue myös:

Näin ehtoollista vietetään kesäkuusta lähtien – kapitulien ohjeissa kommentoidaan myös laulamista

Piispat: Kirkkoon saa tulla yli 50 ihmistä, jos tila sallii ja ohjeita noudatetaan

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.