Kotimaan näköislehti uudistui – nyt voit tutustua vapaasti

Kotimaa-lehteä on voinut lukea näköislehtenä verkossa seitsemän vuotta. Oikeus näköislehteen kuuluu automaattisesti Kotimaan kestotilaajille. Näköislehdellä on ollut jonkin verran myös omia tilaajia ja lukijoita.

Lukijat ovat toivoneet, että näköislehden lukeminen olisi helpompaa erityisesti kännykällä tai taulutietokoneella. Toiveeseen on vastattu.

Kotimaan näköislehti on siirretty uudelle alustalle ja uuteen osoitteeseen. Näköislehteä on nyt entistä jouhevampaa käyttää, ja siinä on uusi ominaisuus, lukuikkuna. Kun uutista tai artikkelia klikkaa, ruudulle avautuu selkeälukuinen teksti-ikkuna. Tekstin kirjasinkokoa voi tarvittaessa suurentaa. Lisäksi näköislehtiarkiston käytettävyys on parantunut.

Arkistosta löytyvät alkuun kaikki viiden edellisen vuoden Kotimaat. Vanhoja numeroita ja vuosikertoja lisätään arkistoon myöhemmin. Uudistunut Kotimaan näköislehti on vapaasti luettavissa noin kahden viikon ajan. Sen jälkeen lehteä lukeakseen täytyy olla tilaaja ja rekisteröityä.

Näköislehden lukuoikeuden saavat vanhat ja uudet Kotimaan kestotilaajat sekä luonnollisesti ne, jotka tilaavat erikseen vain näköislehden.

Kesäkuusta alkaen Kotimaan tilausmuodot yksinkertaistuvat eikä hinta riipu siitä, onko tilaaja kuluttaja vai seurakunta. Jatkossa tilausmuotoja on vain kaksi. Muutos koskee vain uusia tilauksia eikä edellytä nykyisiltä tilaajilta toimenpiteitä. Nykyiset tilaukset jatkuvat entisellään tilauskauden loppuun.

Tulevaisuudessa näköislehden erillistilaus (Kotimaa vain diginä) sisältää myös Kotimaan muita suunnitteilla olevia digitaalisia sisältöjä.

Näin voit lukea näköislehteä:

1. Mene osoitteeseen www.kotimaa24.fi. Sivuston yläpalkissa on Näköislehti-painike. Sitä klikkaamalla pääset Kotimaan näköislehteen. Pääset sinne suoraan myös tästä.

2. Valitse haluamasi numero lehden kansia esittävistä kuvakkeista ja klikkaa sitä. Näkyviin tulee iso kansisivu.

3. Selaa sivuja nuolella tai mobiililaitteella myös sormella.

4. Kun klikkaat juttua, se avautuu lukuikkunaan.

5. Voit suurentaa tai pienentää tekstiä halutessasi.

6. Voit hakea juttuja ja aiheita hakusanoilla.

Hyviä lukuhetkiä pöytäkoneella, kannettavalla, kännykällä tai tabletilla!

Kuva: Kotimaan uusi näköislehtisivusto