Kristillinen moottoripyöräkerho Sons of Abraham MCC vei ison kokousteltan Jäämeren rannalle

Työtä Jumalan valtakunnan eteen voi tehdä hampaat irvessä tai sitten hiukkasen rennommalla otteella. Jälkimmäiseen joukkoon kuuluu Sons of Abraham MCC moottoripyöräkerho.

Kristillinen prätkäporukka viettää parhaillaan kymmenvuotisjuhliaan kesäretken merkeissä. Kohteena on tällä kertaa Pykeija Pohjois-Norjan ruijalaisalueella.

– Ajattelimme, että koronan aikana emme lähde Keski-Euroopan suuntaan, joka oli yksi kohdevaihtoehtomme, kertoo kerhon presidentti Ari Santaharju puhelimitse Jäämeren rannalta.

Sons of Abraham MCC sai alkunsa Tampereen seurakuntayhtymässä kymmenen vuotta sitten ja se on tullut tunnetuksi monenlaisista räväköistäkin tempauksistaan. Kerho järjestää muun muassa hyvin suosittuja motoristi- ja joulukirkkoja sekä hyväntekeväisyystempauksia.

Sen jäseniä on säännöllisesti ollut mukana myös valtakunnallisessa koulukiusaamisen vastaisessa työssä.

Kerho on vuosikymmenessä vakiinnuttanut paikkansa maailmanlaajuisessa moottoripyöräkerhojen yhteisössä. Sons of Abraham MCC kuuluu myös Bikers Unioniin, erilaisten moottoripyöräkerhojen suomalaiseen yhteenliittymään.

– Emme prätkäporukoissa peittele sitä, että olemme nimenomaan kristillinen kerho. Mutta emme toki asiaa liikaa korostakaan. Motoristipiirit ovat kuin yhteiskunta pienoiskoossa. Kyllä sinne joukkoon sopivat hyvin kristityt motoristitkin.

Santaharjun mukaan ihmiset ovat erilaisia ja senkin takia on hyvä, että myös evankeliumista kerrotaan eri tavoilla.

– Tulemme seurakuntien kanssa hyvin toimeen ja olemme kaikesta yhteistyöstä kiitollisia. Me kaikkihan pyrimme viemään kirkkolaivaa eteenpäin omilla lahjoillamme.

Perinteisen seurakuntatoiminnan kaavoja tehokkaasti rikkova moottoripyöräkerho on herättänyt laajalti kiinnostusta Suomessa ja muissakin maissa.

– Meidän toimintamme on sellaista, että ”betoniraudoittajankin” on helppo lähteä siihen mukaan. Kerhossamme ihminen kohdataan ihmisenä, presidentti pohtii kerhon suosion syitä.

Vielä viimeinen kysymys, Sons of Abraham MCC:n presidentti Ari Santaharju. Miksi ihmeessä olette kesäretkellänne raahanneet helluntailaisten kokoustelttana palvelleen suurteltan Jäämeren rannalle?

– Tämä teltta on aikamoinen harvinaisuus 1960-luvulta. Siinä on kolme käsin veistettyä keskipilaria. Otimme teltan reissuun mukaan tavallaan hyväntahtoisena huumorina. Toki pitää muistaa sekin, että tässä teltassa on vuosien mittaan myös paljon rukoiltu. Sellaisissa tiloissa on aina oma tunnelmansa.

Kuva: Juuso Laitinen

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.