Kuopion ja Karjalan ortodoksisen hiippakunnan uudeksi metropoliitaksi Joensuun piispa Arseni

Joensuun piispa Arseni Suomen ortodoksisesta kirkosta.

Suomen ortodoksisen kirkon Valamossa kokoontunut kirkolliskokous on valinnut Kuopion ja Karjalan hiippakunnan piispaksi eli metropoliitan tehtävään Joensuun piispan Arsenin. Hän on ollut virkaa toimittavana piispana hiippakunnassa jo vuoden alusta lähtien. Hän aloittaa tehtävässään tammikuussa. Asiasta kerrotaan Suomen ortodoksisen kirkon verkkosivuilla.

Varsinaisen ehdokasasettelun teki piispainkokous, joka vaalipäivää edeltävänä päivänä asetti ehdolle piispa Arsenin, Valamon luostarin johtajan, arkkimandriitta Sergein ja arkkimandriitta Andreas Larikan.

Vaali toimitettiin Valamon luostarin Kristuksen kirkastumisen kirkossa tänään torstaina. Piispa Arseni sai 22 ääntä, arkkimandriitta Sergei kymmenen ääntä ja arkkimandriitta Andreas Larikka kaksi ääntä. Vaalissa annettiin yksi tyhjä ääni.

Kuopion ja Karjalan hiippakunnan piispanistuin tuli avoimeksi, kun arkkipiispanistuin siirrettiin Helsinkiin.

Kuopion ja Karjalan hiippakunta on yksi Suomen ortodoksisen kirkon kolmesta hiippakunnasta. Siihen kuuluu yhdeksän seurakuntaa: Iisalmi, Ilomantsi, Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Nurmes, Rautalampi, Saimaa ja Taipale. Seurakuntien jäsenmäärä on noin 21 000.

Kuva: Vlada Wahlstén / Suomen ortodoksinen kirkko. Kuvassa Joensuun piispa Arseni.

Lue myös:

Kaksi ehdokasta tarjolla Kuopion ja Karjalan ortodoksisen hiippakunnan piispaksi

Piispanvaalin avoimuus vastatuulessa ortodoksisessa kirkossa – "Listan ei tule olla julkinen"

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.