Kutsuvat sitä rakkaudeksi -opas sai joukon terveydenhuollon ammattilaisia vetoamaan lapsiasiavaltuutettuun

Noin neljäkymmentä psykiatrian, psykoterapian ja seksuaaliterapian ammattilaista vetoaa lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilaan, jotta tämä ottaisi huolelliseen tarkasteluun konservatiivikristittyjen nuorille tuottaman seksuaalietiikan oppaan.

Kesällä ilmestyneen Kutsuvat sitä rakkaudeksi -kirjan taustalla on parikymmentä kristillistä kirkkoa ja järjestöä. Kirjan on kustantanut Sley-Media Oy. Kotimaa24 on käsitellyt opasta useissa uutisissa ja kommenteissa, joihin on linkit tämän jutun lopussa.

Vetoomuksen mukaan oppaan käsitykset seksuaalisuudesta ja sukupuolen moninaisuudesta loukkaavat ihmisoikeuksia.

"Esimerkiksi kouluissa opetetaan tavalla, joka on nykyaikainen ja tieteellisen näkemyksen mukainen. Miten käy rippikouluikäisen nuoren mielessä, kun opetus koulussa vastaa tieteellisiä käsityksiä ja rippikoulun opetus on yhdenvertaisuuden suhteen vakavalla tavalla aikaansa jäljessä", vetoomuksessa kysytään.

Allekirjoittajien mukaan kirjassa esitetty näkemys on sukupuolten ja seksuaalisen suuntautumisen suhteen "kaikkea muuta kuin armontäyteinen ja sielunhoidollinen". Vetoomuksessa kiinnitetään huomiota myös siihen, miten opas käsittelee itsetyydytystä ja miestä perheen päänä.

"Käsityksemme mukaan opas loukkaa ihmisoikeuksia, seksuaalioikeuksia, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Toivomme, ettei tämänkaltaisen opetuksen uhreja enää tulisi lisää", vetoomuksessa todetaan.

Vetoomukseen on kerännyt nimiä teologian tohtori, pappi Peppi Sievers, joka on koulutukseltaan myös psykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti ja psykoanalyytikko. Sievers kertoo Kotimaa24:lle, että allekirjoittajien nimet on julkaistu vain lapsiasiavaltuutetulle lähetetyssä versiossa. Sieversin mukaan allekirjoittajissa on eniten seksuaaliterapeutteja ja lääkäreitä.

Lapsiasiavaltuutettu: Allekirjoitan vetoomuksen näkemykset

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila julkaisi tiistaina blogissaan kirjoituksen, jossa hän sanoo allekirjoittavansa vetoomuksen näkemykset. Hän myös lainaa isoja osia vetoomuksesta, jota ei muuten ole julkaistu verkossa. Samalla Kurttila vastaa avoimeen kirjeeseen, jonka Sleyn Suur-Helsingin piirivastaava Soili Haverinen kirjoitti hänelle lokakuussa.

"On hengellistä väkivaltaa olla rakastavinaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvaa ihmistä sellaisena kuin hän, mutta samalla antaen ymmärtää, että parannuksen paikka olisi. Ylipäänsä ihmisten jaottelu enemmistöihin ja vähemmistöihin on lopetettava – olemme ihmisiä kaikki", Kurttila kirjoittaa.

Hän toteaa perustaneensa vuonna 2015 työryhmän, jonka tehtävänä on arvioida ja seurata seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien lasten oikeuksien toteutumista. Lisäksi hän kertoo tehneensä vuonna 2017 valtioneuvostolle aloitteen uskonnonvapauslainsäädännön uudistamiseksi.

"Esitykseni on, että uskonyhteisöjen lapsen edun mukaisuutta tulisi seurata ja niitä tukea tunnistamaan voimassa oleva lainsäädäntö", Kurttila kirjoittaa.

Hän lisää, että Kutsuvat sitä rakkaudeksi -julkaisua tarkastellessaan hän joutuu toteamaan, että aloite on edelleen ajankohtainen.

Kuva: Meri Toivanen. Kutsuvat sitä rakkaudeksi -oppaita jaossa Maata Näkyvissä -festareilla tämän vuoden marraskuussa.

Lue myös:

Konservatiivit päivittivät seksioppaansa nuorille – ajan kuluminen sai ottamaan kantaa homouteen

Kommentti: Konservatiivijärjestöjen seksiopas nuorille on lempeä päältä ja ankara sisältä eikä vastaa kirkon valtavirran opetusta

Kirkon kasvatuksen johtaja Jarmo Kokkonen konservatiivien seksioppaasta: Ahtaat roolit saavat jäädä Raamatun aikaan

Kutsuvat sitä rakkaudeksi -seksiopas jaossa Maata Näkyvissä -festareilla – kirja julkaistiin myös verkossa

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.