Kylväjän lähetysjohtaja Mäkipää: "Kirkossa suhtaudutaan syrjivästi joihinkin työntekijöihin"

Lähetysyhdistys Kylväjän lähetysjohtaja Pekka Mäkipää kertoo surevansa Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa vallitsevaa syrjintää ja erkaantumista Raamattuun nojaavasta opetuksesta. Mäkipää puhui lähetysherätyksen historiasta ja nykypäivän haasteista Lähetyksen kesäpäivillä Kauniaisissa viime viikonloppuna. Puheesta kertoi Lähetysyhdistys Kylväjä tiedotteessaan.

– Kirkossa suhtaudutaan syrjivästi joihinkin sen työntekijöihin. Ei anneta tiloja ja syrjitään varojen jaossa, Mäkipää sanoi.

– Katsomme Kylväjässä, kumpi tämän voittaa, laiva vai myrsky. Luulen, että uuden avioliittolain tuoma puhuri ei ole vielä saavuttanut täyttä aallonkorkeutta.

Mäkipää muisteli puheenvuorossaan noin 50 vuotta sitten alkanutta lähetysherätystä. Suomessa saatiin tukea erityisesti Norjasta, kun neljässä Pohjoismaassa puhkesi 1960-luvulla etenkin opiskelijoiden parissa voimakas herätys.

– On merkille pantavaa, että ensin ei perustettu organisaatiota. Tämä oli reunoilta alkavaa lähetystä, Mäkipää sanoi.

Liikehdinnän seurauksena perustettiin Lähetysyhdistys Kylväjä vuonna 1974. Mäkipää onnitteli myös 50 vuotta täyttäviä lähetysjärjestöjä Kansanlähetystä ja Sanansaattajia.

– 50 vuotta on Jumalalle kuin henkäys, mutta tässä ajassa on syntynyt kolme lähetysjärjestöä. Elämää ymmärretään usein taaksepäin katsoen. Olemme etuoikeutettuja, koska tämän lähetyksen ensimmäinen sukupolvi on vielä elossa.

Mäkipää muistutti myös, että uudella lähetyssukupolvella on oikeus olla yhtä radikaaleja kuin 1960-luvulla lähetystyönsä aloittaneilla. Hän korosti myös lähettäjien vapautta, sillä lähetystyötä ei tehdä millekään organisaatiolle vaan Jumalalle.

– Me emme saa sitoa lähettäjän kutsumusta itseemme tai järjestöömme, Mäkipää totesi.

Hänen mukaansa lähetystyössä tarvitaan yhä monia järjestöjä ja monia kohdemaissa olevia kirkkoja.

Lähetyksen kesäpäiville osallistui runsaat 2 000 ihmistä. Ensi vuonna tapahtuma järjestetään 14.–16.6.2019 Kylväjän ja Hyvinkään seurakunnan yhteistyönä.

Kuva: Jussi Valkeajoki. Kylväjän lähetysjohtaja Pekka Mäkipää.

Lue myös:

Kylväjän lähetysjohtaja huolestui konservatiivien elintilasta – "Piispat eivät torju väärää oppia"

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.