Kylväjän uudeksi lähetysjohtajaksi Taneli Skyttä – "Tanelilla on Jumalan antamat lahjat ja kyvyt"

KM Taneli Skyttä valittiin lähetysyhdistys kylväjän uudeksi lähetysjohtajaksi 2 vuoden määräajaksi. Tehtävä alkaa syyskuun alussa 2019

Lähetysyhdistys Kylväjän hallitus on valinnut lähetysjohtaja Pekka Mäkipään seuraajaksi kasvatustieteen maisteri Taneli Skytän. Valinta tehtiin torstaina. Skyttä aloittaa kahden vuoden määräaikaisessa tehtävässä syyskuun alussa.

Skyttä (s. 1974) on toiminut Kylväjän palveluksessa eri tehtävissä vuodesta 2004. Hän oli perheineen Keski-Aasiassa vuosina 2004–2010 ja on toiminut sen jälkeen muun muassa lähetysosaston esimiehenä. Tällä hetkellä hän on perheineen pakolaistyössä Ateenassa kesään 2019 saakka.

Skyttä kertoo Kylväjän tiedotteessa olevansa innostunut tulevasta tehtävästään.

– Uskon, että Kylväjällä voi yhä olla merkittävä rooli siinä, mitä Jumala tekee tässä rikkinäisessä maailmassa. Oikea strategia ja sitä tukevat rakenteet varmasti löytyvät, kun niitä avoimin mielin yhdessä työyhteisönä etsimme, Skyttä sanoo.

Lähetysjohtajan vaihdosta on valmisteltu viime syksystä alkaen.

– Prosessin kuluessa kävi ilmi tarve päivittää Kylväjän johtamisjärjestelmää laajemminkin. Tavoitteena on uudistaa Kylväjän johtamisjärjestelmä ja vastuunjako sekä Kylväjän toiminnan strategia vuosiksi 2021–25, sanoo hallituksen puheenjohtaja Magnus Riska Kylväjän tiedotteessa.

– Hallitus on vakuuttunut siitä, että Tanelilla on Jumalan antamat lahjat ja kyvyt sekä yhteisön esirukoukset tukenaan tehtävän suorittamiseen, Riska sanoo.

Kuva: Lähetysyhdistys Kylväjä

Lue myös:

Lähetysyhdistys Kylväjä vetäytyy Twitteristä – "Irrotamme otteemme, kun aika on"

Piispa Laajasalo vihki lehtorin Lähetysyhdistys Kylväjän tehtäviin – "Yksi vaihtoehto toteuttaa kutsumusta"

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.