Kymmenkunta seurakuntaa Helsingissä on sallinut sateenkaarivihkimiset tiloissaan – nyt avautuivat Tuomiokirkon ovet

Helsingin tuomiokirkko

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto päätti yksimielisesti maanantai-iltana, että sen tilat ovat kaikkien seurakuntalaisten käytettävissä tilavaraussääntöjen mukaisesti. Asiasta kerrotaan tuomiokirkkoseurakunnan tiedotteessa. Käytäntö on voimassa tästä päivästä, 6. marraskuuta 2018 lähtien.

Päätöksen taustalla on 15 seurakuntaneuvoston jäsenen ja varajäsenen allekirjoittama aloite. Päätös tarkoittaa, että myös samaa sukupuolta olevat parit voivat varata Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan tiloja avioliittoon vihkimistä varten. Päätös ei velvoita pappeja vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja.

Kirkkoherra Marja Heltelä sanoo Ylelle, että asiaa on käsitelty seurakunnassa aikaisemminkin, mutta se on kaatunut seurakuntaneuvoston ja kirkkoherran erimielisyyteen. Seurakunnan kirkkoherra vaihtui syyskuun alussa, kun Matti Poutiainen jäi eläkkeelle ja Heltelä aloitti tehtävässä.

Tuomiokirkkoseurakunnan alueella sijaitsee useita suosittuja vihkikirkkoja.

Tuomiokirkkoseurakunnan lisäksi myös Haagan, Herttoniemen, Kallion, Malmin, Munkkiniemen, Pakilan, Paavalin ja Töölön seurakuntaneuvostot ovat päättäneet, että niiden seurakuntien kaikki tilat ovat käytettävissä samaa sukupuolta olevien parien juhliin, vihkimisiin tai siunaamisiin. Lisäksi kirkkoherran päätöksellä Oulunkylän ja Vartiokylän seurakunnan tilat ovat kaikkien parien käytettävissä.

Kuva: Olli Seppälä. Samaa sukupuolta olevat parit voidaan jatkossa vihkiä myös Helsingin tuomiokirkossa.

Lue myös:

Hallinto-oikeus hylkäsi valituksen – Kallion seurakunnan tiloissa saa vihkiä kaikki parit

Seurakuntien sateenkaaripareja koskevia tilaratkaisuja käsitellään nyt maallisissa oikeusistuimissa

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.