Kynttilävartioita kirkkojen porteilla – Tulkaa kaikki -liike kampanjoi sateenkariparien kirkollisen vihkimisen puolesta

Tulkaa kaikki -liikkeen seurakuntavaalikampanjan avaus Hessassa, puhumassa Pekka Haavisto. 6.11.2018

Tulkaa kaikki -liike järjestää tänään eri puolilla Suomea kynttilävartioita kirkkojen porteilla. Tapahtumat ovat osa verkoston seurakuntavaalikampanjaa. Kynttilöin ja kyltein kampanjoidaan kaikkien pariskuntien tasa-arvoisen kirkollisen vihkimisen puolesta.

Tapahtumia järjestetään ainakin Joensuussa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Kotkassa, Seinäjoella, Tampereella ja Helsingissä.

– Idea syntyi toimintaryhmässämme. Olen kuullut, eri puolilla Suomea järjestettäisiin tänä iltana toistakymmentä tapahtumaa, kertoo pastori Arja Majuri Lohjalta.

– Lohjalla kokoonnumme Pyhän Laurin kirkon edessä olevassa kirkkopuistossa. Meillä on mukana paljon pieniä lyhtyjä ja värikkäitä sateenvarjoja ja pieniä kylttejä.

Verkosto on ideoinut kyltit, joissa lukee ”Kirkon ovet auki kaikille pareille”. Se kannustaa nettisivuillaan ihmisiä jakamaan kynttilävartioista kuvia sosiaalisessa mediassa tunnuksella #tahdonkirkossa. Mikäli oma seurakunta on jo päättänyt tilojen antamisesta kaikkien parien käyttöön, kylteissä kiitetään siitä.

Eilen vietettiin liikkeen valtakunnallista seurakuntavaalikampanjan avausta Helsingissä Lasipalatsin kulmalla. Puhujina kuultiin muun muassa Pekka Haavistoa ja Maria Ohisaloa. Haavisto kertoi äänestävänsä nyt seurakuntavaaleissa ensimmäistä kertaa. Hän erosi kirkosta täytettyään 18 vuotta, mutta liittyi takaisin kirkon jäseneksi pari vuotta sitten.

– Oli mahtavaa tajuta, että puoli vuotta sitten pyysimme Helsingin Tuomiokirkon portailla Yhteinen hääkuva -tempauksessa päästä kirkkoon myös sisälle ja nyt toive on siinä kirkossa toteutunut, Arja Majuri sanoo.

Hän viittasi uutiseen, jonka mukaan kymmenkunta seurakuntaa Helsingissä on jo sallinut sateenkaarivihkimiset tiloissaan. Viimeisimpänä avautuivat tällä viikolla Tuomiokirkon ovet.

Kuva Tulkaa kaikki -seurakuntavaalikampanjan avaustilaisuudesta: Maija Majuri

Lue myös:

Helsingin tuomiokirkon portailla otettiin historiallinen yhteiskuva – ”Me ollaan naimisissa!”

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.