Kyrkans Tidning: Pappi menetti pappisoikeutensa natsisympatioidensa takia – rinnasti Jeesuksen ja Hitlerin

Risti Hietanimen hautausmaan kappelin seinässä

Ruotsalainen pappi on menettänyt pappisoikeutensa natsististen, antisemitististen ja islamofobisten mielipiteittensä takia. Asiasta kertoo ruotsalaislehti Kyrkans Tidning. Päätöksen pappisoikeuksien viemisestä teki tuomiokapituli, jonka lehti jättää nimeämättä.

Pappi ei ole virassa Ruotsin kirkossa. Tuomiokapitulin mukaan pappi on "ilmaissut suoraan ja epäsuorasti antisemitisminsä ja islamofobiansa ja samoissa yhteyksissä viitannut pappisvihkimykseensä". Lisäksi hän on ilmaissut hyvin ongelmallisia teologisia kantoja, tuomiokapitulin selvityksessä todetaan.

Asiakirjojen mukaan pappi on kuvaillut itseään tosi papiksi, tosi kristityksi ja tosi kansallissosialistiksi. Lisäksi pappi on esiintynyt natsistisessa podcastissa, jossa hän on rinnastanut Jeesuksen ja Hitlerin.

Asiaa eteni tuomiokapitulista Ruotsin kirkon valituslautakuntaan, joka vahvisti kapitulin päätöksen.

Pappi ei kiistä sanomisiaan mutta vetoaa mielipiteenvapauteen.

"Ruotsin kirkko toimii nyt kiihkoissaan, ja sillä voi olla seurauksensa. Mikä on seuraava toimenpide? Eristetäänkö ja rekisteröidäänkö papit, joilla on sympatioita syndikalisteja, kommunisteja, ruotsidemokraatteja tai Vaihtoehto Ruotsille -puoluetta kohtaan. On surullista, että te demokraatit usein huudatte kovimpaan mielipiteenvapauden puolesta mutta tuette sitä vähiten", pappi kirjoittaa.

Pappi toteaa myös Kyrkans Tidningille, että Ruotsin kirkko on pettänyt Jeesuksen Kristuksen eikä halua kommentoida valituslautakunnan päätöstä sen enempää.

Kuva: Olli Seppälä

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.