Lääkäri väittää tulleensa irtisanotuksi vakaumuksensa takia – haastoi työnantajansa työtuomioistuimeen

Raamattuja Sacrumin myymälässä 17.1.2019

Kristitty lääkäri väittää menettäneensä työnsä valtion virastossa Isossa-Britanniassa sen jälkeen, kun hän ei suostunut puhuttelemaan "yli 180 senttimetristä parrakasta miestä – – rouvana", uutisoi brittilehti The Telegraph.

Kyseinen lääkäri työskenteli valtion virastossa, joka myöntää etuuksia ihmisille, jotka tarvitsevat vamman tai sairauden takia tukea arkeensa. Lääkärin mielestä irtisanomisen syynä on hänen vakaumuksensa. Esimies oli hänen kertomansa mukaan kysynyt häneltä erään keskustelun yhteydessä, mitä hän tekee, jos vastaanotolle tulee "yli 180 senttimetrinen, parrakas mies, joka pyytää tulla puhutelluksi naisena".

Lääkäri kertoo kieltäytyneensä käyttämästä transsukupuolisuutta ilmaisevia sanoja, minkä vuoksi hänen sopimuksensa purettiin.

Irtisanomiseen ei lääkärin mukaan liittynyt todellista huolta transsukupuolisten oikeuksista ja huomioon ottamisesta vaan se johtui hänen haluttomuudestaan antaa "abstrakti ideologinen lupaus". Hän ehti työskennellä kyseisessä virastossa alle kaksi kuukautta.

Lääkäri on haastanut viraston työtuomioistuimeen uskonnollisesta syrjinnästä. Hän kuvailee itseään harrastuneeksi teologiksi ja "häpeilemättömäksi" kristityksi.

– Tosiasia, että lääkäri voidaan viedä kiireelliseen kuulusteluun siitä, mitä hän ajattelee sukupuolen liukuvuudesta, on sekä absurdi että synkkä. Etenkin, jos seurauksena on erottaminen.

Viraston mukaan lääkärin näkemykset rikkovat tasa-arvoa koskevaa lainsäädäntöä.

Kuva: Jukka Granström

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.