Lähetysseura aloitti etäkesäjuhlien kauden, Lähetysjuhlat radiossa olivat ”kannattava juttu”

Monet hengelliset kesäjuhlat pidetään koronakesänä fyysisten tapahtumien sijaan verkossa ja radiossa. Ensimmäisenä radiojuhlinnan aloitti Suomen Lähetysseura viime viikonloppuna 22.–24.5.

Lähetysjuhlien ohjelmaa oli kuultavissa Radio Dein taajuuksilla yhteensä kahdeksan tuntia perjantai-iltana, lauantaina aamupäivällä ja illemmalla sekä sunnuntaiaamuna. Lauantaisesta radiokeskustelusta voit lukea Kotimaa24:n jutun täältä.

– Oli tämä paljon parempi kuin että olisimme joutuneet perumaan juhlat kokonaan, Suomen Lähetysseuran varatoiminnanjohtaja Satu Kantola toteaa.

Kantolan mukaan saatu palaute on ollut myönteistä ja työntekijät itsekin olivat tyytyväisiä kokemukseen. Mukana ohjelmissa oli edustusta Lahdesta, missä Lähetysjuhlat alun perin oli tarkoitus pitää.

– Olemme iloisia siitä, että lahtelaisten kanssa kuitenkin pystyimme tekemään juhlat yhdessä. Kiitos heille yhteistyöstä, joka oli helppoa, mukavaa ja luovaa. Myös Mikkelin piispa saatiin radiolla mukaan, Kantola sanoo.

Juhlilla oli Kantolan tietojen mukaan arviolta 10 000 kuuntelijaa tuntia kohden, mahdollisesti enemmänkin. Radio Dei saa tiedon kevään kuuntelijaluvuista kesäkuussa.

– Sehän on paljon enemmän kuin fyysisillä juhlilla olisi ollut väkeä. Lisäksi on ollut satunnaisia kuuntelijoita, jotka eivät olisi muuten lähteneet tapahtumaan, Kantola sanoo.

Kantola huomauttaa kuitenkin, ettei radiossa pidetty juhla korvaa ihmisten kohtaamista ja tapaamista.

– Se on monille tosi tärkeä asia.

Myös lapset ja nuoret jäivät nyt vaille heille suunnattua Lähetysjuhlien ohjelmaa. Kantola epäilee, etteivät he kuuntele juhlia radiosta. Samoin uusien lähetystyöntekijöiden siunaaminen jäi juhlaväeltä kokematta.

Kaiken kaikkiaan juhlien pitäminen radiossa oli kuitenkin Kantolan mukaan oikein hyvä idea.

– Ehdottomasti kannattava juttu. Siinä tavoittaa uusia ihmisiä. Oli hienoa myös tarjota esiintymismahdollisuus elävälle musiikille.

Kuva: Kirsi Elo / Suomen Lähetysseura. Nastolan seurakunnan kirkkoherra Kari Eskelinen ja Suomen Lähetysseuran varatoiminnanjohtaja Satu Kantola Radio Dein uudessa studiossa Helsingissä.

Lue myös:

Lähetysjuhlilla radiossa pohdittiin lähetystyön brändiä – ”Mielikuvan ja todellisuuden ristiriita esiin”

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliLuterilaisen maailmanliiton pääsihteeri Martin Junge jättää tehtävänsä kesken kauden
Seuraava artikkeliVerkossa ja pihoilla lauletaan – Suvivirsi saa poikkeuskeväänä uutta nostetta

Ei näytettäviä viestejä