Lähetysyhdistys Kylväjän kesäpäivät Raahessa keräsi 1 500 vierasta – kehuja Kristus-keskeisyydestä

Lähetysyhdistys Kylväjän kesäpäivillä Raahessa juostiin Bangladeshin koululaisten hyväksi.

Jumala on aina halunnut puhua ihmiselle. Tämä Jumalan missio, johon jokainen on kutsuttu mukaan, löytyy rikkaana jo Vanhasta testamentista, Raamattuopiston Pohjois-Pohjanmaan aluejohtaja Mika Pouke opetti viime viikonloppuna Lähetysyhdistys Kylväjän kesäpäivillä Raahessa. Päivät järjestettiin yhteistyössä Raahen seurakunnan kanssa otsikolla Syvemmälle.

– Vanhassa testamentissa on paljon tapahtumia, joissa Jumala muokkaa perustusta, jota tarvitaan evankeliumin viemiseen kaikkien kansojen keskuuteen, Pouke sanoi.

Pouke vertasi toisiinsa kahta Siinain vuoren tapahtumaa, lain antamista ja Pyhän Hengen vuodattamista. Vanhan testamentin ja Uuden testamentin helluntain merkitys on sama; Jumala haluaa puhua kaikille kansoille ja käyttää tässä tehtävässään omaisuuskansaansa Israelia, Suomen Lähetysseuran lähetystyöntekijänä Israelissa työskennellyt Pouke totesi.

– Evankeliumin ymmärtämiseen tarvitaan lain julistus, muuten ei ymmärrä mistä on vapautettu.

Abrahamin elämässä Jumala osoittaa uskon vaalimisen merkitystä perheen keskellä.

– Missio alkaa lähipiiristä. Jumala aloittaa yhdestä ihmisestä, usko häneen siirtyy perintönä sukupolvelta toiselle ja lopulta syntyy kokonainen omaisuuskansa.

Joosefin välityksellä Jumala puhui egyptiläisille. Joosef ratkaisi mysteereitä, ruokki nälkäisiä niin, että faraokin hämmästeli.

Joona lähti oman aikansa suurimpaan metropoliin Niniveen. Hänen työnsä seurauksena Niniven miehet uskoivat Jumalaan, katuivat syntejään ja hylkäsivät väkivallan, joka oli heidän epäjumalansa.

– Tuomion saarna oli rakkauden Jumalan puhetta, jonka hedelmänä oli kääntymys.

Pouke päätti raamattutuntinsa näkyyn aikojen lopulla, jolloin kaikki kansat kootaan Siionin vuorelle.

Historian pohjoisimmille kesäpäiville Raaheen kokoontui 1 500 vierasta.

Lähetysjohtaja Pekka Mäkipää iloitsi palautteesta, jonka mukaan kesäpäivät olivat hengellisesti rakentavat ja Kristus-keskeiset.

Seurakunnasta saimme palautetta, että yhteistyö sujui kuin yhtenä tiiminä. Se tuntui hyvältä, Mäkipää totesi.

Kylväjä on evankelisluterilainen kirkon lähetysjärjestö, joka lähettää lähetystyöntekijöitä erityisesti sinne, missä on vähän tai ei lainkaan kristittyjä ja kirkkoja. Kylväjä sitoutuu kokonaisvaltaiseen lähetysnäkemykseen, johon kuuluu evankeliumin julistaminen sekä yhteisöjen elinolosuhteiden kohentamiseen ja kestävään kehitykseen tähtäävä palvelu.

Kuva: Lähetysyhdistys Kylväjä. Kesäpäivillä juostiin myös Bangladeshin koululaisten hyväksi.

1 kommentti

  • Werner Janhonen sanoo:

    Varmaan jää pitkäksi aikaan mieleen, kun omalla paikkakunnalla on tällaiset hienot juhlat. Ja varmaan on hienoa myös niille, jotka ehkä ainoan kerran elämässään etelästä tai vaikka Tuusniemeltä saavat käydä tällaisessa hienossa Raahen kaupungissa.

    Ilmoita asiaton kommentti