Lasten ja nuorten keskus luopuu toiminnasta Partaharjulla – liiketoiminta ollut tappiollista

Lasten ja nuorten keskus ry luopuu toiminnastaan Partaharjun toimintakeskuksessa Pieksämäellä. Toimintakeskuksen liiketoiminta on ollut raskaasti tappiollista useita vuosia. Lisäksi koronapandemian vuoksi useat tapahtumat peruuntuivat, minkä vuoksi järjestön hallitus näki päätöksen toiminnan lopettamisesta välttämättömänä.

"Partaharju on upea lasten ja nuorten oma paikka, jossa tuhannet lapset ovat vuosikymmenien aikana saaneet mahdollisuuden kohdata Jumala ja hänen luomistyönsä. Nykytilanteessa Partaharjulla on kuitenkin vaikeaa tehdä kannattavaa leirikeskustoimintaa, eikä järjestöllä ole riittäviä taloudellisia resursseja toiminnan kehittämiseen nykystandardeja vastaavaksi", Lasten ja nuorten keskuksen toiminnanjohtaja Sami Ojala kommentoi päätöstä tiedotteessa.

Partaharjun leirikeskustoiminnalle pyritään löytämään uusi vastuutoimija. Vuodelle 2021 tehdyt leiri- ja tapahtumavaraukset pyritään neuvottelemaan mahdollisimman muuttumattomina myös uuden leirikeskustoimintaa pyörittävän tahon kanssa.

Partaharju on perustettu vuonna 1948 ja paikka on tullut tunnetuksi erityisesti telttaleiritoiminnastaan. Partaharjun suurleireille on osallistunut vuosikymmenien aikana yli 50 000 lasta ja nuorta. Nykyisellään Partaharjussa on noin 10 000 majoitusvuorokautta vuosittain, lisäksi päivävierailijoita käy noin 8 000.

Lasten ja nuorten keskus on edeltäjineen perustanut toimintakeskuksen ja vastannut sen toiminnasta yhdessä Partaharju-säätiön kanssa.

Kuva: Emilia Karhu. Ristikiven ulkoilmakirkko Partaharjulla.

Lue myös:

Poikien paratiisista leiritradition kehittäjäksi – Partaharjun leirikeskuksen henki vaikuttaa yhä

Pisara-suurleiri juhlii kirkon varhaisnuorisotyön 100 vuotta – "Kohdataan pyhä, rakennetaan rauhaa"

Nuori kirkko vaihtoi nimensä – järjestö on nyt Lasten ja nuorten keskus

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.