Lempäälän kiusaamistapauksen syytteet hylättiin

Käräjäoikeus on hylännyt kunnianloukkaussyytteet Lempäälän rauhanyhdistyksen kiusaamistapauksessa. Kolmea vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen piirissä toimivaa henkilöä syytettiin kunnianloukkauksesta.

Käräjäoikeus hylkäsi kunnianloukkaussyytteet kaikkia kolmea henkilöä kohtaan. Heidän ei katsota menetelleen tahallisesti kunnianloukkauksen edellyttämällä tavalla.

Jutussa on kysymys nimimerkillä kirjoitetusta kirjoituksesta ja sen kirjoittamisesta, välittämisestä tai lukemisesta muille. Syyttäjä katsoi yhden syytettynä olleen kirjoittaneen ja lähettäneen nimimerkillä kirjoitetun tekstin.

Käräjäoikeuden mukaan kirjoituksessa on kohta, jota voidaan pitää kunnianloukkauksen tunnusmerkistön tarkoittamana valheellisen vihjauksen esittämisenä, mutta näyttö ei riitä osoittamaan, että syytettynä ollut henkilö olisi laatinut kirjoituksen.

Käräjäoikeus viittaa päätöksessään myös todistajan kertomukseen, jonka mukaan asianomistaja on esittänyt seurakuntapäivässä syytöksiä muita henkilöitä kohtaan. Tällä perusteella käräjäoikeus toteaa, että "kirjoitus ei tältä osin sisällä kunnialoukkauksen tunnusmerkistön tarkoittamaa valheellista vihjausta".

Lue myös:

Lempäälän kiusaamistapaukseen liittyvästä kirjeestä kunnianloukkaussyyte