Lohjan seurakunnalle KirTEKO-palkinto it-ahdistuksen torjumisesta

Jaakko Väisänen, Heli Lavila, Ossi Tervonen, Katri Lahtiluoma, Juhani Korte, Katri Stick

Seurakuntaorganisaatiolle myönnettävän KirTEKO-palkinnon on saanut Lohjan seurakunta työhyvinvointia lisänneestä työelämäkäytännöstään ja sen jakamisesta muille. Lisäksi palkinnon sai kolme aktiivista kirkon työelämän kehittämisen eri verkostoissa toimivaa henkilöä. Palkinnot jaettiin tiistaina Kirkon talossa Helsingissä.

Lohjan seurakunnan kehittämiskäytännössä käsiteltiin työpaikoilla tuttua it-ahdistusta muun muassa järjestämällä yhdessä oppimisen pienryhmiä, tukemalla esimiehiä sähköisten työvälineiden käytössä ja ottamalla henkilöstö mukaan it-koulutuksen sisällön suunnitteluun. Seurauksena oli innostusta uuden oppimiseen ja muiden auttamiseen sekä kaivattua onnistumisen kokemusta. Myös vuorovaikutus ja työn hallinnan tunne lisääntyivät.

Palkittava työelämäkäytäntö valittiin äänestyksessä, jossa oli mukana kahdeksan seurakuntien työelämää kehittävää käytäntöä eri puolelta Suomea. 2020 euron suuruisen rahapalkinnon lahjoitti Keva, joka vastaa kunta-alan, valtion, kirkon ja Kelan eläkeasioista.

Muut palkitut olivat Seinäjoen seurakunnan henkilöstöpäällikkö Heli Lavila, Tapiolan seurakunnan kappalainen Ossi Tervonen ja Vatialan hautausmaiden ja krematorion erityisammattimies Jaakko Väisänen Tampereen seurakuntayhtymästä. He saivat palkinnoksi työhyvinvointikorttikoulutuksen. Kukin heistä on palkitsijoiden mukaan toiminut aktiivisesti ja edistänyt yhteistyötä Kirtekon verkostoissa.

KirTEKO-palkinto on osa Kirkon työelämä 2020 -ohjelman Kirtekon toimintaa. Palkitun valitsee Kirkon työmarkkinalaitos. Palkinto jaettiin nyt toisen kerran.

Kuva: Aarne Ormio / Kirkon kuvapankki. KirTEKO-palkitut Jaakko Väisänen, Heli Lavila, Ossi Tervonen, Katri Lahtiluoma, Juhani Korte ja Katri Stick.

Lue myös arkistojuttu:

Voimauttava valokuvaus toi kirkon työelämäpalkinnon Haminan seurakunnalle (2017)

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.