Maailmankansalaisen uskonto on Vuoden kristillinen kirja

Sihvolan_kirja205Juha Sihvolan teos Maailmankansalaisen uskonto (Otava). Yrittäjä Jari Sarasvuo valitsi kilpailun voittajan, joka julkistettiin Helsingin Kirjamessuilla.

Sihvola tarkastelee teoksessaan uskonnonfilosofian ydinkysymyksiä ja uskontojen asemaa globalisoituneessa maailmassa. Huomio kohdistuu erityisesti kristinuskon vapaamielisten ja vanhoillisten suuntausten välisiin jännitteisiin, Lähi-idän tilanteeseen, islamiin ja juutalaisuuteen sekä ajankohtaisiin seksuaalieettisiin kiistoihin.

”Ihmiskunta ei elä yksin leivästä ja hengestä. Tarvitaan myös sivistystä. Sihvolan kirja antaa perspektiiviä kristikuntaa vuosisatojen läpi riivanneisiin kysymyksiin. Jumalan nimen ja tahdon takavarikoiminen omien tarkoitusperien ajamiseen ovat aina olleet kristittyjen kiusauksena. Sihvolan kirjan lukeminen on kuin uuniin unohtuneen jälkiuunileivän jyystäminen: alkuun haastavaa, mutta sinnikästä palkitaan hitaalla ymmärryksen kajolla. Sellainen maistuu makialta”, Sarasvuo perustelee valintaansa.

Juha Sihvola on Jyväskylän yliopiston yleisen historian professori, Helsingin yliopiston filosofian historian dosentti sekä Filosofisen psykologian, moraalin ja politiikan tutkimuksen huippuyksikön varajohtaja.

Yleisöäänestyksen voitti Minna Rissasen Sieluani et saa - Narsistin uhrista selviytyjäksi (Päivä).

Lue Sihvolan kirjaan liittyvä blogikirjoitus

Lue myös Sarasvuo:"Kramppikristillisyys takertuu oppiin"

Katso kaikki ehdokkaat Vuoden kristillinen kirja -ehdokkaat valittu