Marja Oilinki on vuoden uskonnonopettaja

Vuoden uskonnonopettaja 2016 Marja Oilinki

Vuoden uskonnonopettajaksi 2016 on valittu Uudenkaupungin uskonnon, filosofian ja psykologian lehtori Marja Oilinki.

Kollegat kehuvat Oilinkia luovaksi opettajaksi, joka kehittää jatkuvasti uutta pedagogiikkaa ja erilaisia innovatiivisia sovelluksia sähköisistä menetelmistä uskonnonopetusta varten. Hän myös jakaa kollegoille pyyteettömästi omia ideoitaan ja materiaalejaan, jotka tavoittavat satoja opettajia ympäri Suomea.

Marja Oilinki on myös oppikirjailija, ja hän on tuottanut verkko-oppaan aineenopettajille tieto- ja viestintätekniikan käytöstä opetuksen tukena. Vuonna 2014 Marja Oilinki voitti TVT-Opettajat palkinnon.

Marja Oilingin mukaan uskonnonopetus on tärkeää muuttuvassa maailmassa. On hyvä ymmärtää erilaisia maailmankuvia ja oppia kunnioittamaan monenlaisia katsomuksia sekä perustelemaan ajatuksiaan. Katsomusaineet antavat nuorille eväitä oman identiteetin ja elämän merkityksellisyyden rakentamiseen sekä omien arvojen kirkastumiseen. Uskonnon opiskelu edistää myös kulttuurin ja median lukutaitoa.

Vuoden uskonnonopettaja palkittiin Suomen uskonnonopettajain liitto SUOL ry:n talvipäivillä viime lauantaina. Liitto valitsi Vuoden uskonnonopettajan nyt viidettä kertaa.

Kuva: Suomen uskonnonopettajain liitto

Lue myös:

Jarno Parviola on vuoden uskonnonopettaja

Uskonnon Indiana Jones