Mielipide: Syyllistymmekö ihmisoikeusrikkomukseen, kun kehotamme homoseksuaalisesti orientoituneita nuoria elämään selibaatissa?

Alla oleva mielipidekirjoitus on kommentti vetoomukseen, jolla noin neljäkymmentä psykiatrian, psykoterapian ja seksuaaliterapian ammattilaista lähestyi lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilaa. Allekirjoittajat vetosivat Kurttilaan, jotta tämä ottaisi huolelliseen tarkasteluun konservatiivikristittyjen nuorille tuottaman seksuaalietiikan oppaan. Vetoomuksesta kertovan uutisen voi lukea kokonaisuudessaan täältä.

***

Kotimaa24 uutisoi 4.12. noin 40 terveydenhuollon ammattilaisen huolestuneen Sleyn julkaisemasta Kutsuvat sitä rakkaudeksi -parisuhdeoppaasta. Huolensa he ilmaisivat vetoamalla lapsiasiavaltuutettuun, jotta tämä tutkisi, onko Sley rikkonut ihmisoikeuksia.

Kerrataanpa vielä, mitä on tapahtunut. Sleyn omistama kustannusosakeyhtiö Sley-Media Oy julkaisi nuorille suunnatun parisuhdeoppaan, joka ohjaa lukijat elämään Raamatun ihmisiä suojelevan opetuksen mukaisesti. Kirjassa opetetaan, että avioliitto on yhden miehen ja yhden naisen välinen, ja kehotetaan nuoria pidättäytymään avioliiton ulkopuolisista sukupuolisuhteista.

Naisen ja miehen kirjoitetaan olevan tasa-arvoisia mutta erilaisia. Jokaisen vakuutetaan syntyneen Jumalan hänelle tarkoittamaan kehoon. Homoseksuaalisesti orientoituneet nuoret toivotetaan tervetulleiksi seurakuntaan ja heitä rohkaistaan elämään kristillisen vakaumuksensa mukaisesti selibaatissa. Pornografiasta ja syntymättömän lapsen oikeuksia rikkovasta abortista opetetaan yksiselitteisen kielteisesti.

Kirja on kirjoitettu kaikkia ihmisiä kunnioittaen. Siinä ei halveksuta tai väheksytä ketään. Evankeliumin Kristuksesta vakuutetaan kuluvan jokaiselle. Oppaan tarkoitus ei ole sulkea ulkopuolelle vaan kutsua taivasten valtakuntaan ja auttaa elämään taivaan kansalaisena maailmassa.

Olemme käyttäneet sanan- ja uskonnonvapauttamme julkaisemalla parisuhdeoppaan, joka vakaumuksemme mukaan suojelee nuoria ja ohjaa heidät elämään hyvää ja turvallista elämää. Olemmeko syyllistyneet ihmisoikeusrikkomukseen? Vai onko niin, että ne tahot, jotka haluavat estää parisuhdeoppaamme levittämisen, pyrkivät itse rajoittamaan sanan- ja uskonnonvapautta – siis perusihmisoikeuksia?

Teemu Haataja

toimitusjohtaja, Sley-Media Oy

***

Kuva: Meri Toivanen. Kutsuvat sitä rakkaudeksi -opasta jaossa Maata Näkyvissä -festareilla marraskuussa.

Lue myös:

Kutsuvat sitä rakkaudeksi -opas sai joukon terveydenhuollon ammattilaisia vetoamaan lapsiasiavaltuutettuun

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.